Wanneer een vakbond voor overvallers?

Overvallers preventief bewapend

Agressieve winkeliers verpesten het werkplezier

Overvallers nemen steeds vaker vuurwapens mee naar hun werk. Op deze wijze reageren zij op de toenemende agressie door winkeliers. Overvaller Aziz el H. (26) steelt de noodklok: “Het geweld tegenover nietsvermoedende overvallers loopt de spuigaten uit.”

Het drama in Deurne, waarbij de vrouw van een juwelier twee overvallers doodschoot, is geen incident. Winkeliers worden brutaler en meedogenlozer in hun afkeer van bandieten. Onder overvallers groeit het gevoel van onveiligheid. Dit heeft zijn weerslag op het werkplezier. Het ziekteverzuim in de beroepsgroep stijgt en een groeiend aantal overvallers overweegt een carrièreswitch.

Aziz heeft ‘het wereldje’ zien veranderen in de twaalf jaar dat hij werkt als zelfstandig overvaller. “In de tijd dat ik begon, was er nog respect voor ons. We vroegen om geld of juwelen en kregen het. Tegenwoordig kun je een grote bek, een druk op een alarmknop of zelfs openlijke agressie verwachten. Het is triest dat het zo ver moet komen dat we nu met een dienstwapen naar ons werk moeten. Waar moet dit eindigen als je nota bene op je eigen werkplek niet meer veilig bent?”

Alexander Brandenburg en Steven van der Jagt knipoog

5 gedachten over “Wanneer een vakbond voor overvallers?

 1. Inderdaad Aziz moet van rechtswege bescherming genieten . Zeker nu dat er zoveel “echte” Nederlanders hun ongenoegen hebben kunnen uiten tegen Wilders. Daarbij komt nog de demonstranten die terecht kwaad zijn omdat die vervloekte ongelovige juwelier niet liet begaan , zich laten beroven . Zijn levenswerk laten vernietigen . Ge zou voor minder ambetant worden . Agressie is niet meer van deze tijd , dat is al lang voorbijgetreefd . Minder, minder, minder is niet meer van toepassing ! Wilders zijn strijd is gestreden . Het volk is tegen hem , zij willen meer , meer en meer miserie . Ze zullen het krijgen ook !

 2. Dit is geen grap,
  Een vijftien tal jaren terug werden we op weg naar het werk gepasseerd door 2 marocs op een brommertje, die een stamp gaven op de zijdeur van onze auto. Zomaar.
  Bij mijn alter ego kwam de stoom uit zijn oren, en snee hen de pas af.
  Ene van de Marocs sprong gelijk n’en echte aap op de auto met de bedoeling de vooruit in te stampen.
  Mijn alter ego uit de auto, ( doorgaans is hij een geduldig mens ) en verkocht dat aapje een klap, waardoor hij een half metertje verder ,de sterren van de koran lag te tellen.
  Dat ander marocje, de chauffeur van de scooter kwam ingereden op mijn man, waardoor ik deze bij zijn arme greep, en de volledige mouw van zijn jasje in mijn hand had.
  Gelukkig stopte er een politie patrouille, waarbij de twee gastjes werden meegenomen vermits ze geen onbekenden waren.
  Een aantal weken later kregen we een ‘advocaten brief’ met de vermelding dat het marocje zijn jasje graag vergoed zou zien, en of we eventueel onze verzekering konden aanspreken.
  We hebben deze brief afgeven aan de politie.

  • Circus-apen kunnen behoorlijk agressief worden ! Dat komt omdat ze tegen hun zin , allerlei truukjes moeten instuderen om het publiek te amuseren , zoals rondrijden op een brommer . Die twee apen verkleed als Marokkaan of omgekeerd kun je normaal niet ongestraft een paar kletsen geven ! Dan krijg je last met GAIA . Ik had toch een meer gunstige regeling getroffen met hun circusdirecteur die in de rol van advocaat vroeg om dat jasje te vergoeden . Tenslotte het waren maar apen !

 3. De voorwaarden, de sfeer, de druk, de flexibiliteit, de polyvalentie.Op iedere job is er een duidelijke verandering merkbaar. Dat het voor overvallers nu een beetje moeilijk wordt gemaakt na dat ze jaren ongestoord hun gang konden gaan zint de “heren/dames” niet. Hopelijk blijft het gewapend verzet van zij die overvallen worden stijgen. Jaren geleden bracht ik vrijwillig een 12mm jachtgeweer binnen bij de politie. Nu heb ik daar spijt van. Moest men *nogmaals inbreken ‘s nachts en ik werd wakker, wel ik zou er ook op schieten. Maar nu met de punt van mijn hemd, helaas.
  * 5 jaar geleden een nachtelijke inbraak gehad, en niet wakker geworden.

Reacties zijn gesloten.