Wanhoopskreet uit Syrië

foto van Ammar Ahmad.

Gisteravond gestuurd.  Vandaag pas ontvangen.  Letterlijke vertaling.

“Het ogenblik waarop je je moet realiseren dat je 5 jaar geleden ontvoerde familieleden niet bij de 200 geredden zijn… en er geen andere bussen met meer geredden zullen komen… omdat ze al lang door de terroristen, “gematigde rebellen”, vermoord werden!
Het ogenblik waarop je je moet realiseren dat je belogen werd.
De terroristen hebben hun onderhandelingspartners belogen en bedrogen, het wisselgeld van 5000 burgers in gevangenschap, die ze zouden vrij laten, als ze in ruil daarvoor ca. 4000 terroristen naar Jarablus veilig en wel konden laten vertrekken.
Ze hebben gelogen om hun archief te redden.
Ik schrijf hier nu wat hier in Syrië de mensen denken en zeggen.
Duizenden zijn op straat. Ze willen de bussen stoppen en verhinderen dat ze (Het Leger van de Islam) naar Jarablus ontkomen. Ze willen de bussen zien branden. Ze willen geen enkele van de terroristen laten overleven.
Ze zijn tot alles bereid.
Op mijn vraag of ze ook daaraan denken dat Syrië kort voor een aanval staat… het is hen eender.
Vele zeggen dat dit misschien zelfs het beste is. Dat ze ons maar aanvallen en de wereld wordt gereinigd en wij zullen strijden tot de overwinning.
Hier heerst een bijna euforische stemming, vol woede en haat op de terroristen, die door het Westen ondersteund en gefinancierd werden, en op de NAVO en de EU-staten en Israël, dat Syrië twee dagen geleden heeft aangevallen.
Ik kan hen begrijpen en ondersteun hen en hun land ook voort!
Tot de zege!… eender hoe die er mag uitzien. In de laatste oorlog zegeviert slechts deze planeet, gereinigd van de ergste parasiet – de mens!”

Nvdr: wegens compatibiliteitsproblemen is het moeilijk alle binnengelopen informatie te plaatsen.  Gelieve ons te verontschuldigen als het met de lay-out niet loopt zoals het hoort.  Bovendien proberen we te vertalen naar het Nederlands.  De video’s spreken voor zich.  We doen ons best… zucht… wat niet van onze poco media kan gezegd worden.

 

Neem nota van de vooringenomenheid van de TRT-World:

4 gedachten over “Wanhoopskreet uit Syrië

 1. PATER DANIËL SPREEKT OVER DE HUIDIGE SITUATIE IN SYRIË.
  Zaterdag 12 mei te Brugge om 15 uur, inloop vanaf 14u30 .
  Waar: Wijkcentrum Xaverianen, Xaverianenstraat 1a, SintMichiels bij Brugge, schuin tegenover de Hogeschool Vives Vlakbij afrit E 40 en op 15 min loopafstand v/h station Brugge. Inschrijven graag: info@tegenstroom.eu Inkom: 10 euro, 5 euro studenten/werklozen. Info: 0499/22 39 81 – http://www.tegenstroom.eu

  PATER DANIËL woont en werkt intussen 8 jaar in Syrië, in het klooster
  Mar Yacub. Hij is verantwoordelijk voor de mannelijke tak van Mar Yakub. De meesten kennen hem van zijn wekelijkse nieuwsbrieven waarin hij het reilen en zeilen binnen het klooster Mar Yacub weergeeft en de situatie waarin Syrië verkeert. Opvallend is dat hij het niet politiek-correcte verhaal weergeeft dat u in de media hoort. Maar hij vertelt het verhaal van de mensen die daar leven, het relaas dat hij daar hoort en de sfeer die hij daar proeft. Hij zal dus ‘vanuit Syrische bodem’ zowel de sociale, economische maar ook de geestelijke toestand van Syrië belichten. Ook hoe er dagelijks gewerkt wordt aan de materiële en geestelijke heropbouw van het land zal hij onder de loep nemen. Hij droomt van een Syrië waar alle etnische groepen terug in vrede kunnen samenleven, onder de leiding van hun zelf verkozen president, zoals voor de oorlog. Het zal ook een deugddoend weerzien zijn met Pater Daniël. We nemen ruimschoots de tijd voor ontmoeting. We houden ook een omhaling voor Syrië. Hartelijk welkom!

  • Dank Ropie, hij komt vooraf ook naar Postel. We zullen dit en jouw bericht in de vitrine plaatsen.

   • En ook op zaterdag 5 mei om 13:00 uur in Leuven bij het
    Geopolitiek Instituut Vlaanderen – Nederland.
    Adres: Pedagogisch Instituut- Andreas Vesaliusstraat 2
    PI 00.38.

    4 sprekers zullen actuele onderwerpen toelichten:
    Pater Daniël Maes:
    heropbouw van Syrië na 7 jaar oorlog. Na een enorme verwoesting zal het niet evident zijn voor steden als Homs, Aleppo, Raqqa,… om terug te bloeien. Als iemand die er gedurende het hele conflict heeft verbleven ligt hij zijn visie toe.
    Tom Zwitser:
    geopolitiek, een geheel van alle politieke domeinen. voorstelling van zijn boeken permafrost en heerlijk platte wereld.
    Marko Jelic:
    De burgemeester van Knin (Kroatië) over de breuklijnen in de balkan. Welk toekomstperspectief is er voor Servië, Kroatië, Bosnië,…?
    Manuel Ochsenreiter:
    De relaties tussen Europa en Rusland nader belicht.
    De sancties, Krim, Donetsk,… Zijn we gedoemd om in een tweede koude oorlog te blijven?

    • Nogmaals dank, Ropie. We wijden een apart artikel aan zijn agenda en verblijf in Vlaanderen.

Reacties zijn gesloten.