Wakker worden!!!

Priester Henri Boulad preekt in de woestijn

2017

Henri Boulad (geboren op 28 augustus 1931 in Alexandrië, Egypte, hoort tot de Melkistisch Grieks-Katholieke Kerk, Jezuïet en auteur van talrijke boeken.

Zijn vader is van Melkitisch Grieks-Katholieke afkomst met wortels in Syrië en Libanon, origineel van Damascus, vestigde zich in 1860 in Egypte. De Boulad family hoort tot de oude bourgeoisie van Damascus, waaronder Abdel Massih (Damascus) en Antoune Boulad (Libanon): bekijk video onderaan.

In 1950 trad Henri in als novice bij de Jezuiëten in Bikfaya, Libanon, studeert in Frankrijk. Geeft twee jaar les aan het college van de H. Familie in Caïro. Na een viertal jaar theologische studies tot priester gewijd volgens de Melkitische rite. Lees verder… (Engels, Frans of Duits)

Hij (s)preekt uit ervaring; woont en werkt in Egypte, kent het M.O. als zijn broekzak. Verwijt het Westen “hun ziel verloren te hebben”. Hij pleit voor dialoog met de moslims, maar niet zoals dit nu gebeurt… slechts leugens en compromissen. Wil dat het Westen zich niet met religieuze fundamentalisten inlaat.

In 2017 kreeg hij bovenop de Syrische, Libanese en Egyptische ook de Hongaarse nationaliteit; prijst de Hongaarse politiek die de traditionele christelijke gemeenschap in Europa verdedigt. In 2019 kreeg hij de Hongaarse Orde van Verdienste.

Père Boulad heeft zijn eigen videokanaal op Youtube. U vindt trouwens talrijke getuigenissen van hem op diverse geloofsgebonden kanalen, zoals dit: