3 gedachten over “Waart het DDR-spook op de Dag van de Duitse Vrijheid? (2)

  1. Ik weet niet of u mij een verhaal laat vertellen dat wel verband houdt met de DDR; Ik heb van een klant van mij in vroegere tijden dat ik een kleinhandelszaak uitbaatte een ganse hoop boeken gekregen omdat ze wist dat ik graag las en vooral geschiedenis mij interesseerde. Ze was niet de eerste secretaresse van de EU die nog de GVKS noemde. Haar zus was trouwens ook de secretaresse van de Union Cottoniere in Gent. Nu ik wat meer tijd heb na het overlijden van mijn vrouw een zestal maanden geleden ben ik weer gaan boeken lezen. Ik snuister dan in de boeken die mij geschonken zijn. Mijn blik valt dan op een boek uitgegeven door DVT Deutscher Taschenbuch Verlag “Die Starke der Stille” die het verhaal is van de weduwe van Peter Yorck die de mislukte aanslag pleegde op Hitler op 20 juli 1944. Voor mij een tijdsdocument die het vermelden waard is omwille van de historischer waarheid. Het noemt terecht “Erzahlung eines Lebens aus dem deutschen Widerstand”. Voor mij een echte openbaring. Een biographie van Von Marion Yorck von Wartenburg.

    • Uw interesse kan ik begrijpen. Het boek is trouwens nog steeds te koop: o.a. bij Amazon en andere, nieuw en tweedehands. Ik kende het niet, nochtans heb ik zelf vele boeken, ook nog van vader zaliger. Een beschrijving van het boek: Ein Dokument der Menschlichkeit aus unmenschlicher Zeit

  2. De moeder van Mev; Deroubaix was de gekende schilderes De Reuse die deel uitmaakte van de bekende LatemseSchool. In een in het Frans geschreven boek van Germain Van Herrewege “Femmes peintres a Gand van de periode 1792 – 1955 komt ze ook aan bod. Dit boek die ik in mijn bezit heb is trouwens gesigneerd door de auteur en gericht aan Deroubaix-De Reuse.

Reacties zijn gesloten.