Waarschuwing

Kwallen zijn wereldwijd een probleem aan het worden.  Immigratie naar andere werelddelen veroorzaakt een bedreiging van de eigen fauna.
Zo worden er steeds meer incidenten gemeld door  de Australische gevlekte kwal, de Phyllorhiza Punctata, voor de kusten van Brazilië, Mexico en de VS.  De plaatselijke bevolking is verontrust.  Bij contact treden er allergische reacties op, die zelfs een ziekenhuisopname noodzakelijk maken.

Phyllorhiza Punctata

kwalOKa

Foto studio Rony

De Europese stranden worden overspoeld door een Afrikaans en Oriëntaals specimen, de Phyllorhiza Allochtata.  In de volksmond spreekt men over de nietvanhier-kwal.  Bij contact treden er in het algemeen dezelfde klachten op als bij de Phyllorhiza Punctata.

kwalOK2a

Foto studio Rony

Wetenschappers zitten met een probleem: tot op heden werd er nog geen desensibilisatie of tegengif gevonden.  De kwallen slagen er immers in het afweersysteem van de gastheer  te ondermijnen door te parasiteren via verschillende leefvormen.  Er wordt aangeraden elk contact te vermijden.
Hoe dit toenemend fenomeen te bestrijden?  Het is moeilijk hiervoor een oplossing te bedenken vermits de logica indruist tegen de beschermingswaanzin van de overheid.  Alhoewel ze zich vermeerderen als Duracel-konijnen, worden ze overal behandeld als een bedreigd dierensoort.

Studio Rony slaagde erin enkele aangespoelde exemplaren te fotogaferen.

U bent bij deze gewaarschuwd.

Bron: IPS en eigen berichtgeving