Waarover men niet spreekt…

Afbeeldingsresultaat voor al loopt de leugen nog zo snel… in de poco media

Syrische burgers die door ‘gematigde rebellen’ geschaakt en gevangen gehouden worden.  Maanden- of zelfs jarenlang.  Naar analogie met onze ‘schilt ende vrient’, werd hen een geweer onder de neus of een mes op de keel geduwd met de vraag of ze soennieten waren.  Zo niet…

De Syrische regering heeft met de ‘door het buitenland gesteunde’ rebellen onderhandeld en een groep burgers uit Oost-Ghouta vrij gekregen.

Wat u wel op een presenteerblaadje mag vernemen is dat kinderen ziek en de bevolking honger lijdt omdat de Syrische troepen Oost-Ghouta omsingeld houden.  Eveneens geen woord over het jarenlang toegang weigeren van hulpgoederen en medische verzorging, want beelden van graatmagere kinderen zorgen voor ‘s werelds sympathie.  Dat uiteindelijk tijdens een staakt-het-vuren de Russische militaire politie voor de levering van hulpgoederen zorgde was bij onze media het vermelden niet waard.

Eveneens geen berichtgeving over de raketten die door de ‘gematigde rebellen’ afgevuurd worden op de burgerbevolking van Damascus.  Daarentegen wist de BBC dat er meldingen waren van een gasaanval want…“medisch personeel zou zes personen met lichte ademhalingsproblemen behandeld hebben”.  

Dat Oost-Ghouta uitgerookt wordt, dat de bevolking verschrikkelijk te lijden heeft onder de oorlogssituatie, mag duidelijk wezen.  Er is echter geen weg terug: noch voor het regeringsleger, noch voor de islamisten.  Tenzij deze laatsten zo ‘gematigd’ zijn dat ze het leven van de bevolking en van zichzelf belangrijker achten dan hun niet zo gematigde eigen groot gelijk.

We wagen ons aan een voorspelling: net zoals in Aleppo zal na de bevrijding door het Syrische leger blijken in hoever de bevolking de ‘gematigde’ bezetting wist te waarderen.

 

4 gedachten over “Waarover men niet spreekt…

    • Ik denk niet dat het mestkevers waren, want volgens De Gucht waren dat toch alleen Vlaams Belangers en zeker geen islamieten en De Gucht ziet liever Islamieten terug komen dan Vlaams Belangers.

Reacties zijn gesloten.