Waarom? Daarom.

 Dry Bones cartoon, kirschen, syria, iraq, sunni, shia, shiíte, war, terror, media, islam, muslim, peace,De oorlog tussen soennieten en sjiieten gaat niet over moslims die moslims doden,  Slechts één kant is echt moslim.  Welke kant?

Dáár gaat die oorlog juist om!

2 gedachten over “Waarom? Daarom.

  1. Dat is inderdaad de hamvraag ! Aan welke kant strijden de echte moslims ? Een tijdje geleden naar aanleiding van het artikel over die Ibn Ghaldoun school trad ik op Golfbrekers in discussie met een “echte Moslima” Die beweerde dan weer dat de Islam een religie is van liefde en alle mogelijke deugden die ge ook kunt terugvinden bij de Christenen . Met al die mooie en voorbeeldige geboden zie ik de echte beleiders van vernoemde godsdiensten niet direct in elkanders haren vliegen. “””” Ik ben een goeie Moslim , dat kan zegt de tegenpartij , maar ik ben een betere””” , met gevolg , het zit er bovenarms op en ze spelen voetbal met elkanders afgesneden hoofd , zoals je kon zien op dat You-Tuubeke. Is dat een religie ? Ze komen nog niet in de geburen, nog niet aan de tenen van Allah. Het zijn gewoon een bende achterlijke mislukkelingen , die zich belangrijk gaan voelen in een organisatie met op kop enkele psychopatische machtwellustelingen en onderdrukkers die misbruik maken van het beperkt verstand van hun aanhang die nog in sprookjes geloven. Spijtig dat onze beschaafde maar domme politiekers dat niet willen , kunnen of mogen inzien , omwille van de olie misschien ? Dus Hyaja ( de juiste schrijfwijze van uw naam ben ik vergeten) Hoe braaf en goed je als moslima ook moge zijn ge zult zoals wij allemaal, meedelen in de prijzen . Terloops gezegd , Hitler was ook een psychopaat maar hij was enkelvoudig nu loopt de wereld vol met dergelijke creaturen

  2. Ik vrees dat de scheiding sunni/shia volgens etnische lijnen verloopt. In Syrie goed zichtbaar, de Alawieten (shia) van Assad zijn een apart volk. In andere landen is er weinig informatie over te vinden, verdient onderzoek. Ook in Afrika loopt de scheiding tussen moslims en ongelovigen via etnische lijnen, in Nigeria bv erg duidelijk.

Reacties zijn gesloten.