“Waarheden over Oostenrijk”

Een brok geschiedenis.  Hoe Duits is Oostenrijk?  Verdeel en heers.

Zowel de gedrukte als de ingesproken tekst is in het Duits.  Geautomatiseerde vertaling werd niet voorzien.  Onze verontschuldigingen hiervoor.

4 gedachten over ““Waarheden over Oostenrijk”

 1. Ach Redactie, veel YouTube-video’s zijn anderstalig. Zelfs de video’s die hier op Golfbrekers worden geplaatst zijn zeker voor 3/4 Engelstalig. U kunt daar niets aan verhelpen en terecht, verontschuldigt u zich daar niet voor…
  Wat mij wel verbaast is dat die verontschuldigingen er wel te lezen zijn als de video Duitstalig is… Vreemd.

  • Dank, Ropie, voor het begrip. We doen echt ons best. En als we “we” zeggen dat is dat een pluralis majestatis. We gaan er dikwijls – niet altijd terecht – van uit dat onze bezoekers de talen wel genoeg beheersen om de boodschap te begrijpen. Als we zo’n video niet plaatsen, dan ontgaat er behoorlijk wat aan de aandacht want bij de poco media komt het verhaal niet aan bod. Daarom liever een filmpje zonder vertaling dan gewoon niets vermelden.

 2. Met Oostenrijk en Duitsland krijgen we een voorbeeld van landen die bij elkaar horen en gesplitst moeten blijven op bevel van occulte machten achter de NWO.
  belgië daarentegen is dan een voorbeeld van wat moet gescheiden worden, maar moet samen blijven op bevel van diezelfde occulte machten.
  Dit verplichtend samen blijven geldt ten andere ook voor o.a. Frankrijk, Groot Brittannië en Spanje.
  Het komt er dan steeds op neer om via “kunstmatige grenzen” volkeren hun grondgebied te ontzeggen, en hun daardoor ook de kans om te overleven te ontnemen. De bedoeling is immers via multiculterele landen volkeren te vermengen, tot een bastaardsoort en daardoor alle sporen naar het verleden uit te wissen. De wortels en de identiteit moeten immers vernietigd worden. Vandaar ook de strijd van de NWO tegen het nationalisme.
  Zo te zien is men daar in Oostenrijk al goed in geslaagd(afgezien dan nog van de massale vreemdelingeninvasies).
  Toen ik 2 jaar geleden met een familielid in Wenen was, en er Schloss Schönbrun bezocht, gaf de gids uitleg over de gebieden die ooit deel uitmaakten van het Oostenrijkse keizerrijk. Ze wist echter niets van de Zuidelijke Nederlanden.. en toen ik haar zegde dat er in Vlaanderen steden zijn met een Jozef II straat, Karel van Lotharingenstraat, Blijde Inkomst straat viel ze helemaal uit de lucht maar over de Maria Theresia straat in Leuven( vroeger de straat met de “dames van lichte zeden” ) was ze dan wel verontwaardigd!!!
  Men ziet dus de nefaste gevolgen van het uitgommen van het verleden. In Vlaanderen kunnen we daar ook van meespreken.
  Hier is van de uitspraak van George Orwell van toepassing :
  “He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past.” (=einde citaat).
  ― George Orwell, 1984
  Of eenvoudiger gezegd : Kennis is macht!!

 3. Ernst Arndt schrijft in zijn boek uit 1813 ‘Die Frage über die Niederlande und Rheinlande’ hoe die oude 17 provincies het heerlijkste en zekerste bolwerk, de wal tegen het opdringerige Frankrijk was. Hoe de echte Franken die daar wonen in geest en ijver verwant zijn met het geheel. Hij pleit voor een herstel van dat geheel niet compelle eos intrare, tegen hun wil, maar als een sterk rijk dat daar als een krachtig lijf zal liggen, een maatschappelijke en economische macht en opgewassen tegen elk gevaar dat het besluipt.
  Je kan dit boek nog via antiquariaat boekhandels aanschaffen het kost helaas 140 euro.

Reacties zijn gesloten.