Waar is het traditionele Spanje gebleven?

Ook in het ooit zo traditionele, christelijke, Spanje sloeg de geslachtenduivel toe. Volgens het persbureau dpa heeft het Spaanse parlement donderdag de “ley trans”, de transgenderwet, goedgekeurd die de verandering van geslacht voor kinderen vanaf 12 jaar mogelijk maakt. Daar bovenop ook nog een nieuwe abortuswet die ongeboren kinderen sneller en gemakkelijker moet laten verdwijnen.

De rode gelijke-geslachtelijkerechten-ministerin Irene Montero (Podemos), die in het verleden de pers haalde met haar mening over de mogelijkheden van pedofilie, bejubelde “de vooruitgang” op twitter:

“Vandaag is het een historische dag van de vooruitgang voor de feministische rechten: de nieuwe abortuswet, de transwet en de LGTBI-rechten werden goedgekeurd.”

https://twitter.com/i/status/1626139063970398210

De geslachtswetten werden met 191 tegen 60 stemmen goedgekeurd en met ongewoon veel onthoudingen (91); de abortuswet haalde 185 ja- en 154 neen-stemmen.

De geslachtswetten maakt het voor tieners vanaf 16 jaar mogelijk helemaal alleen, zonder toestemming der ouders, hun geslachtsidentiteit te veranderen. Jongere kinderen, tussen 14 tot 16, hebben nog de toestemming van hun ouders nodig, tussen 12 en 14 daar bovenop de toestemming van een rechter.

Publiek-toegankelijke “gezondheidscentra” moeten zorgen voor een snelle abortus, de 3 dagen bedenktijd wordt afgeschaft en meisjes vanaf 16 mogen zonder ouderlijke toestemming een abortus ondergaan. De “morning-after”-pil wordt sowieso gratis.

Als we het goed begrepen hebben, heeft de Spaanse regering steken laten vallen. Er zit een hiaat van 12 jaar vooraleer kinderen de sprong kunnen maken van een gemiste abortus tot de mogelijkheid van lichaam te veranderen. 12 jaren dat ze uitsluitend kind, jongen of meisje, mogen blijven…

Conservo

God, heb meelij…