Waar er een vacuüm ontstaat, wordt dit gevuld door iets anders

Volgens een bericht van de Franse senaat worden 2800 kerken overal in het land, sommigen eeuwen oud, afgebroken omdat de restauratiekosten hoger zijn dan de factuur voor de afbraak.
In de video ziet u de neo-gotische kerk Saint-Jacques d’Abbeville van 1868 tegen de vlakte gaan.  Kostprijs: 350.000 euro in 2013.

De bouw van moskeeën gaat echter ongestoord verder;

6 gedachten over “Waar er een vacuüm ontstaat, wordt dit gevuld door iets anders

 1. Het is inderdaad beter om niet “echt” historische kerken af te breken … het alternatief zou een “moskee-worden zijn” en dat houdt dan feitelijk een overwinning in voor de mohamedanen op het katholieke geloof…

 2. Verschikkelijk! Dat wist ik helemaal niet. Kan men de kerken niet onderhouden met buitenlands geld dan, zoals men voor de mosketen ook doet?

 3. In feite is het hier de verderzetting van wat in 1789 op een gruwelijke manier begonnen is, maar nu op een meer sluipende manier verder wordt uitgevoerd.
  De werkelijke macht sinds 1789 in Parijs is in handen van de loge mafia’s.
  Gezien volgens Ibn Warraq de islam een mengeling is van franse revolutie en bolsjewisme, is het dan ook logisch dat de islam als afbraak middel wordt ingezet.
  En zoals elders stemt een meerderheid van bevolking voor deze afbraak, die zich ten andere voordoet in alle domeinen van de maatschappij, met behulp van verraders aan de top van de respectievelijke piramiden.
  Afgezien van het voormelde, heeft Frankrijk zich ook eeuwenlang gedragen als de “hoer van de islam”.
  Ondertussen zijn de invasies vanuit het zuiden volop bezig, en zoals deze ook beschreven werden in het boek “Le Camp des Saints” van Jean Raspail.
  De in het boek beschreven lafheid en verraad van de overheden is ten andere ook volop aan de gang.
  Voor de rest blijft de meerderheid stemmen voor een collectieve zelfmoord, die onze westerse beschaving definitief moet uitgommen uit de geschiedenis.
  (cfr het Coudenhove Kalergi plan).

  • hallo Lovenaar en andere lovers van de open geest:mag ik aanbevelen:

   het boek van Malika Sorel-Sutter (bij Fayard)
   DECOMPOSITION FRANçAISE
   ondertitel: comment en est-on arrivé là?

   een wandeling in de ingewanden van de Franse politiek met alle schaamteloze feiten en feitenplegers blootgelegd…

Reacties zijn gesloten.