“Vuile Turk” legt Volvo plat

Volvo Cars Gent ligt plat na racistisch incident bij toeleverancier‘We brachten de directie op de hoogte, maar die liet na om onmiddellijk te reageren’, zegt Staelens. ‘Ik waarschuwde de directie dat het personeel op een kruitvat leefde en dat er een staking ging volgen, zegt Staelens. ‘De directie beloofde om afgelopen nacht een verklaring af te leggen bij het personeel, maar daagde niet op. Daarop legde de nachtploeg het werk neer en volgde ook de ochtendploeg. De vakbondsafgevaardigde en secretaris gaan deze middag met de directie in dialoog voor een verzoeningsgesprek. Tot er een oplossing uit de bus komt, blijft de staking duren.’

Bij autoproducent Volvo Cars Gent in de Gentse haven wordt sinds donderdagochtend niet meer geproduceerd door een staking bij toeleverancier SAS Automotive. De staking komt er na een racistisch incident vrijdagavond bij SAS.  Lees meer…

‘Vuile Turk’ mag niet, want een Turk is een ras.  En ook al is dat ras vuil, dan mag je dat niet zeggen. Vuile flamingant, vuile flik, vuile Ollander, vuile nazi, vuile Blokker, vuile Rus… is daarentegen perfect toelaatbaar, want geen ras.  En een ‘woonwagenbewoner’ laat je ook best ongemoeid.

FVE

2 gedachten over ““Vuile Turk” legt Volvo plat

  1. Propere Turk kan ook beledigend zijn als die Turk een vuilaard is . Straks wordt de directie van Volvo het beu en verplaatst zijn fabriek naar de lage loon landen. Dan kan de vakbond weer staan bleten , eisen stellen , barricades , autobanden in brand steken ……daarna staan ze aan de dop !

  2. Ach, het ABVV weer. Ze hebben daar gewoon een reden gezocht ( ne stok om den hond te slaan ) om het verlengde weekend extra te verlengen. Dat het ABVV weer een ondoordachte staking organiseert verbaasd mij niets. Dat er binnen dit en 5 jaar weer duizenden arbeidsplaatsen verdwijnen zal het ABVV wel verbazen. De rode rakkers hebben nog niet genoeg kapot gestaakt.

Reacties zijn gesloten.