VSA: Maine Democraten willen geen wet tegen genitale verminking

Afbeeldingsresultaat voor fgm religionIn de VSA is de strijd tegen genitale verminking ontbrand. In Maine is een wetsvoorstel, die deze vrouwenverminking (female genital mutilation, kort: FGM) wil strafbaar maken, in de senaat geweigerd door de partijgenoten van de lieftallige Hillary, de alom geprezen liberale en progressieve Democraten.

De Democraten doen hun uiterste best om deze – eigenlijk vanzelfsprekende – wet tegen te houden. Ze argumenteren – ook onder druk van de American Civil Liberties Union (ACLU) – tegen de ‘criminalisering’ van vrouwenverminking die ze schokschouderend een milde ‘besnijdenis’ noemen.

Het probleem steeg ten top toen in april twee moslim artsen Fakhruddin Attar en Jumana Nagarwala in Detroit gearresteerd werden omdat ze twee zevenjarige Somalische meisjes uit Minnesota volgens de wens van de ouders in een ziekenhuis genitaal verminkt zouden hebben.
De advocaten van de moslim geneesvrouw, Dr. Jumana Nagarwala, beroepen zich op de godsdienstvrijheid, waardoor hun klant het recht zou hebben deze ‘ingreep’ uit te voeren. Het zou deel uitmaken van het geloof en wordt “bijgevolg door de Amerikaanse grondwet gedekt”.

Onderzoekers gaan ervan uit dat de twee betroffen meisjes slechts het topje van de ijsberg zijn en rekenen met minstens 100 slachtoffertjes.

In de VSA is genitale verminking bij vrouwen onder 18 sinds 1997 verboden (federale wet).

Als het wetsvoorstel in Maine goedgekeurd wordt dan is deze staat de volgende in een rijtje van 24 met een speciale wetgeving rond FGM. Maine geldt als één der acht risico-staten, zoals Minnesota en Ohio, omdat daar veel Somalische ‘vluchtelingen’ leven. 99% van alle Somalische vrouwen en meisjes worden de barbaarse snij- en knipprocedure opgedrongen vooraleer ze in het huwelijk treden.
Het geval van de beide Somalische meisjes in Detroit is het eerste dat strafrechtelijk vervolgd wordt. Meer dan een half miljoen meisjes leven in de VSA met het risico genitale verminking te moeten ondergaan. Hun families zijn meestal afkomstig uit de Prachtlanden Soedan, Somalië en Afghanistan. (video’s onderaan)  Somalië leidt met 98% ‘s werelds hoogste percentage vrouwenverminkingen.  Uitgeweken Somali’s staan onder druk om de ‘gewoontes’ van hun vaderland niet te vergeten.

Maar ook Europa blijft niet van deze uiting van godsdienstvrijheid gespaard. In Groot Brittanië werden in 2016 5000 gevallen voor de rechtbank aangeklaagd. De meeste knip-en snijpraktijken beroepen zich op de sharia – een aantal hadithen verwijzen naar Mohammed, die de verminking aanprijst omdat het “de vrouwen minder losbandig zou maken”.

De nieuwe wet in Maine zou van FGM bij meisjes onder 18 een zwaar misdrijf maken, met lange gevangenisstraffen of boetes. De ouders zullen bovendien wegens mishandeling van hun dochters veroordeeld kunnen worden.

5 gedachten over “VSA: Maine Democraten willen geen wet tegen genitale verminking

  1. Natuurlijk gaat het in deze inzending over “vrouwwenbesnijdenis” doch INDIEN deze, bij wet, verboden ZOU zijn, dàn ZOU eveneens “mannenbesnijdenis” verboden zijn, (gelijkwaardigheid van man & vrouw) doch… dààrdoor ZOUDEN de Amerikaanse Joden OOK niet meer besneden MOGEN worden.
    “Aangezien dié vorm van besnijdenis een belangrijk deel van hùn “Jood-zijn” uitmaakt, èn zèlfs Jezus Christus besneden was, zullen de tegenstanders ook nog veel niet-Joden meekrijgen om die afschaffing tegen-te-gaan (ah, jaaa het staat in de bijbel nietwaar?)

    • Een groot verschil tussen de twee, Fikken. Een jongen wordt niet besneden opdat hij geen genot meer zou voelen, een jongen wordt niet dichtgenaaid, een jongen wordt niet onderworpen aan levenslang pijn bij het menstrueren, bij geslachtsverkeer, bij het baren, bij het zitten, bij het plassen… Een jongen wordt niet besneden opdat hij zich zou onderwerpen aan de wil van zijn echtgenote. Enz. enz. Wat er bij een meisje gebeurt is gewoon barbaars.

  2. @ redactie

    je hebt in je argumentatie wel grotendeels gelijk en tegenwoordig is het al bedenkelijk om gelijk te hebben.
    Doch, bij mannelijke besnijdenissen (moslims, joden) zijn er heel wat die met hun instrument gehavend uit de ingreep komen, de hormonen weliswaar nog werken maar het instrument het laat afweten.

Reacties zijn gesloten.