Vrouwenquota

Vrouwenlichten

U gelooft het niet.  Ook wij hebben even getwijfeld of het bewuste bericht bij de rubriek “humor of satire” ondergebracht werd.

De rode en groene kameraden uit Dortmund, district Innenstadt-West,  eisen vrouwenquota op… verkeerslichten. 

Beide fracties hebben daarvoor een voorstel gedaan met de volgende tekst: “„Durch die Gleichstellung von Frau und Mann ist eine teilweise Umrüstung von regulären Ampelmännchen zu Ampelfrauen folgerichtig.“ (NL: “Door de gelijkschakeling van man en vrouw is een gedeeltelijke ombouw van de gebruikelijke verkeersmannetjes tot verkeersvrouwtjes een logisch gevolg.”

Bovendien zorgt het vrouwelijk figuurtje met de rok voor meer licht (in Berlijn zijn de rode kameraden het hiermee niet eens).  In totaal zouden 50% van de verkeerslichten in hun district de vrouwelijke versie moeten krijgen.  Dit moet stap na stap gebeuren als de mannelijke verkeerslichten het laten afweten of vervangen moeten worden.  Men gaat ervan uit dat dit voorstel sowieso zal aanvaard worden vermits er daar een rood-groene meerderheid over het welzijn van de bevolking waakt.

Ook in andere steden zouden er eisen voor verkeersvrouwtjes opgedoken zijn.  In Zwickau werd dit reeds tien jaar geleden ingevoerd.  Ook in Beieren werd een vrouwtjeslicht geïnstalleerd.  In Berlijn, district Mitte, willen ze een stapje verder gaan: daar moet een “moderne, zelfbewuste vrouw” het verkeer in goede banen leiden, een vrouw, die de  broek draagt.

Het is wachten op andere bevolkingsgroepen die zich benadeeld voelen.  Het oranje licht is o.a. ook nog vrij voor suggesties.

FT

Junge Freiheit

6 gedachten over “Vrouwenquota

  1. Het oranje licht moet roze worden zonder poppetjes, wat had je anders verwacht en kenners weten waarom.

  2. en hoe zit dat met het derde geslacht, of de vis noch vlees opkomende generatie de homo’s de lesbiennes.

  3. als de boerkacreaturen ook nog hun rechten gaan opeisen zal er niet veel licht meer te zien zijn

  4. Het westen is inderdaad verwijfd en verkleuterd, en dus decadent en gedegenereerd. Wie eraan twijfelt moet maar eens de politici in ogenschouw nemen. Echte mannen zitten daar écht niet tussen.

Reacties zijn gesloten.