Vrijheidspaspoort…

In het V.K. worden vrijheidspaspoorten gepland. Slechts degenen die een zgn. “vrijheidspaspoort” hebben, mogen zonder masker aan het publieke leven deelnemen, zoals bv. naar een sportstadion gaan, zich in het uitgangsleven bewegen of met het openbaar vervoer van hot naar her rijden… een leventje zoals we vroeger gewend waren.

Wie zich twee keer per week laat testen – én negatief voor het coronavirus blijkt te zijn, wordt als “veilig” beschouwd. Kostenplaatje???

En al de anderen, die mogen braafjes thuis op de sofa zitten en naar een heruitzending van Coronation Street kijken.

Het is dan te hopen dat het resultaat van een coronatest niet zo lang op zich laat wachten als hier. Familieleden moesten zich wegens een aanhoudende virusinfectie (verkoudheid) van de kinderen laten testen. Quarantaine tot het resultaat bekend gemaakt werd. Een week geen school, een week niet naar de kribbe, een week niet naar het werk, een week behelpen met buren en vrienden die boodschappen deden. Tot eindelijk het verlossend “negatief” kwam. Stel u nu eens hier, in dit hoogst efficiënte land, het Britse “veiligheidsplan” voor… En dan willen we het nog niet hebben over hoeveel tijd men moet uittrekken om zich twee keer voor een test aan te bieden én wat het gaat kosten.

Britons who test negative for Covid twice in a week are set to receive a ‘freedom pass’ under government scheme that will allow them to live a normal life