Vrije meningsuiting in Israël: ook voor moslims

moslim-protest

Tel Aviv, Israël, 15 augustus 2013. Islamitische Israëlische Arabieren, supporters van de afgezette president Mohamed Morsi van de Moslim Broederschap, protesteren hier tegenover de Egyptische ambassade in Tel Aviv, tegen het geweld dat door het Egyptische leger werd ingezet om de opstand van pro-Morsi aanhangers neer te slaan. De groene vlaggen die op het plaatje hierboven worden getoond zijn die van de terreurgroep Hamas, een zijtak van de Moslim Broederschap. Ook foto’s van president Morsi worden getoond (rechtsonder.)

Israël, het enige land in het Midden-Oosten waar moslims vrije meningsuiting genieten

In Israël leven meer dan 1,6 miljoen moslim Arabieren (meer dan 20% van de bevolking van Israël!) die gretig gebruik maken van al de vrijheden die gelden voor alle inwoners van de Joodse staat.

Zij proeven voluit van de mensenrechten in Israël, zoals bijvoorbeeld vrije meningsuiting en persvrijheid, die ze nergens anders in de omringende Arabische moslimwereld genieten. Terwijl hun Arabische broeders en zusters in Gaza en op de West Bank de mond worden gesnoerd, vervolgd, opgesloten en gefolterd worden en zelfs met de doodstraf worden bedreigd, kunnen ze in Israël in alle vrijheid en zonder angst hun mening ventileren en verspreiden. Lees meer

Eén gedachte over “Vrije meningsuiting in Israël: ook voor moslims

  1. Altijd verbazend: die aantallen. Met honderdduizenden waren ze in 1946, met miljoenen nu, in Israel, Gaza, Westjordanie, Jordanie, en Libanon samen. Tien maal meer dus, zo slecht hebben ze het er blijkbaar niet.

Reacties zijn gesloten.