Vreemde namen bij belgische ontvangers Europese landbouwsubsidies

Vanuit Europa worden er landbouwsubsidies uitgekeerd aan de lidstaten, maar in België belanden die subsidies bij enkele op zijn minst ‘vreemde’ namen.

Omdat doorzichtigheid nu eenmaal de democratie vergroot, werden de namen van de subsidievangers opgelijst via de website belpa.be. Succesauteur Thierry Debels, die al meerdere abnormaliteiten aankaartte, bekeek de lijst met een kritische blik en kwam tot merkwaardige bevindingen.
Zo ontving de Koninklijke Schenking in 2011 34.405,39 euro aan subsidies. Verder blijkt ook Jacques Boël, de man die zich vader mag noemen van het bastaardkind van Albert II, voor maar liefst 175.000 euro aan subsidies te ontvangen via de onderneming Domanoy. Of de man ooit een riek en een koeienkont van dichtbij heeft gezien, betwijfelen we.
Naast een aantal abdijen kom je nog enkele merkwaardige namen tegen: het ACW Verbond Leuven, de Audio Video Studio Oostvlaamse Televisie, Unizo, VOKA, een heleboel OCMW’s en kerkfabrieken.
De opsomming gaat nog verder en op de schaal van bizarheid wordt het niet minder: de ‘Landelijke kinderopvang’ uit Leuven streek zo maar even 65.000 euro aan subsidies op, terwijl zelfs het bekende autocarbedrijf De Polder op geld kon rekenen.
Aveve, een onderdeel van de Belgische Boerenbond, gaat met bijna 100.000 euro aan de haal. De cijfers dateren allemaal van 2011.
Drukkerijen, garages, ja zelfs IKEA blijkt landbouwsubsidies te ontvangen … Je hoeft blijkbaar niet over een veestapel, een tractor en klompen te beschikken om aan de vetpotten van de EU te raken. Al klaagt de gewone landbouwer nog steeds steen en been. Nu weten ze ineens met wie ze hun subsidies moeten delen. (KA)
Het onderzoekswerk van Thierry Debels kan je nalezen in het manuscript dat hij online plaatste:

http://www.clint.be/actua/vreemde-namen-bij-belgische-ontvangers-europese-landbouwsubsidies

Met dank aan Wes Hardin voor de tip

 

 

1 gedachte op “Vreemde namen bij belgische ontvangers Europese landbouwsubsidies

  1. Die landbouw subsidies lijken mij interessant ! Waar ergens moet ik me aanmelden om te kunnen genieten van een dergelijke subsidie . Ik kweek grassprietjes in mijn hofje maar in tegenstelling tot een landelijke pap-school en een gebombardeerde vader van een half prinsenkind , heeft het wel iets met landbouw te maken !

Reacties zijn gesloten.