Vreedzaam moslimprotest in de maak?

Het Egyptische tv-anker Amr Adib meende op 26 oktober tijdens een uitzending van zijn programma op MBC Misr TV (Saudi Arabia/Egypt) dé oplossing voor het misbruik van de Profeet door Charlie Hebdo gevonden te hebben.

Hij wil fondsen verzamelen om naar de rechtbank te trekken in Parijs, dé beste advocaat onder de arm te nemen om zo gerechtigheid te laten geschieden. Hij stelt dat moslims op deze wijze het westerse en Franse systeem kunnen gebruiken in hun eigen voordeel. Het zou op wereldwijde belangstelling kunnen rekenen. Adib stelt dat rechtvaardigheid slechts met veel geduld bereikt wordt en verwees naar de joden die bewezen hebben – met veel geduld – criminele nazi’s te kunnen laten veroordelen. En vraagt zich af welke filosofische of ideologische genoegdoening Charlie Hebdo eigenlijk krijgt door het spotten met de Profeet Mohammed.

Nu nog de moslimterroristen ervan overtuigen braafjes thuis te zitten wachten op de uitkomst van het proces…

Trouwens, hij vergeet erbij te vermelden dat joden eigenlijk geen proces voor de rechtbank nodig hebben om gelijk te krijgen. Sinds de erfzonde heruitgevonden werd, wordt iedereen, die riskeert een vinger in de richting van het uitverkoren volk, te steken bij voorbaat veroordeeld – zonder proces – door de politiek en media.

2 gedachten over “Vreedzaam moslimprotest in de maak?

    • De vergelijking werd gemaakt door de TV-presentator – wij hebben ze aangevuld met levenservaring.

Reacties zijn gesloten.