Voor wie haar soms geweld aandoet

De Stad Antwerpen organiseert een grote culturele manifestatie onder de slogan “Innovative ideas are Born in Antwerp, harbour of creativity”.  Merkwaardig voor een stadsbestuur met een zgn. Vlaamse reflex.  Overtreding taalwet bestuurszaken?

Wie wil protesteren, wende zich aan: bart.dewever@stad.antwerpen.be en bij kabinet.gouverneur@provincie.antwerpen.be

Het Vlaams omroeporkest en Kamerkoor, betaald door de Vlaamse Gemeenschap, dat maanden geleden zijn naam veranderde in ‘Brussels Philharmonic’, organiseert regelmatig concerten in de Flagey in Brussel.  De folders en bekendmakingen zijn steevast in het Engels opgesteld.  Ergerlijk is dat deze naar de bibliotheken in Vlaanderen verzonden worden.
In de Alg. Vergadering van het orkest zetelt ene Paul Van Grembergen, in een vorig leven flamingant.
Protesteren bij: secretariaat@brusselsphilharmonic.be of/en bij dd. minister kabinet.gatz@vlaanderen.be die in zijn zotte jaren ook bij een zgn. Vl. nat. partij op de lijst stond.

In Gent steken ze zoals vanouds hun liefde voor de Franse taal niet onder stoelen of banken.

In het stadsmagazine staat er voor vandaag een festival met de ronkende titel “Les goûts de Gand” en op 29 mei een “Cöté Jardin” op het programma.  In het Designmuseum is er een tentoonstelling rond “Japon, l’archipel de la Maison”.  

Maar ook het Engels is te verkiezen boven het Nederlands.  Het nieuwe Gentse Festival van Vlaanderen kreeg de naam “Roots“.  Het stadsbestuur wil de bevolking “Parklife” en “Smart Cities Challenge” door de strot duwen.   In het b.g. Designmuseum vindt er ook een tentoonstelling plaats rond “Bike to the Future”.
Protesteren bij schepen.storms@stad.gent

Uit: Nederlands Landstaal

 

 

1 gedachte op “Voor wie haar soms geweld aandoet

  1. Moet het niet zijn ……. “Innovative ideas are Born in Antwerp by Bart The Weaver , harbour of creativity”

Reacties zijn gesloten.