Voor Turkse mannen behoort geweld tegen vrouwen tot de dagelijkse routine

Voor Turkse mannen behoort geweld tegen vrouwen tot de dagelijkse routine

Wij zijn niet te beroerd om een tekortkoming recht te zetten.  Zij  het met nog meer slecht nieuws uit de Prachtlanden.  Er mag niet de indruk ontstaan dat huishoudelijk geweld voorbehouden is tot Saoedi-Arabië.  Ook in het Europees wachtland, Turkije, behoort familiaal geweld tot de dagelijkse omgang.  Wij horen er hier niets over, want de NGO’s berichten er niet over.
Het gaat immers over een in de islamitische cultuur  verankerd gebruik waarbij vrouwen afgerammeld worden om hen tot ‘eer’ of dergelijke hoog-ingeschatte ideeën ‘op te voeden’.
Sinds de troonsbestijging van de grote leider der Ottomanen is het aantal gewelddadige aanvallen en moorden op vrouwen met 400% gestegen.  Een studie over het gedrag van Turkse mannen, gevoerd door een universiteit, bracht aan het licht dat 28% van de geconsulteerde mannen geweld op hun vrouwen voor “nodig” hield, 34% beantwoordde met “af en toe nodig”.

Floriaan Terbeke

Bron:www.unzensuriert.at

5 gedachten over “Voor Turkse mannen behoort geweld tegen vrouwen tot de dagelijkse routine

 1. NGO’s geven allen maar ” degelijke ” informatie als ze geld nodig hebben.

 2. Een vrouw , lees – minderwaardig wezen , aframmelen , mag en moet kunnen, om nog te zwijgen over ere-moorden . Prachtige cultuur , prachtige religie , die de steun geniet van onze verdraagzame correcte politiekers . Vooral rood en groen , vragen niet alleen , maar eisen begrip en respect voor deze kletsende , lap , pets , boks ,citroen en oorvijgen cultuur , allemaal onder het goedkeurend gemompel van Allah en zijn plezante Mohamed . Ondanks alles ! verdedigen de meeste vrouwen hun man en godsdienst. Zij hebben blijkbaar geen bezwaren dat hun lieve echtgenoot enkele vrouwen bijneemt ,zelden alleen op stap mag gaan , een burka , kopvod , allemaal tekenen van onderdrukking . Het lijkt me, dat deze soms protesterende dames “genieten” van hun onderdrukking en het pak rammel dat ze er soms , als toetje bijkrijgen. Het zijn zonder twijfel , voor zowel man als vrouw , tekenen van de minderwaardigheid bij een groot gedeelte van deze bevolkingsgroep. Misschien kunnen wij als blijk van begrip, respect en sympathie voor hun leefwijze de Vlaamsche topper van indertijd in hun landen introduceren “Twee Ogen Zo Blauw”

 3. De oosterse mentaliteit lig héél ànders dan bij ons, en de “dames” zijn meestal héél tevreden met hun lot. {gelukkig voor ons, wéten onze wederhelften niet hoé gemakkelijk het leven is met een vent dat zich twee (of nog méér) echtgenotes kan veroorloven}: Afgelopen met zich te moeten haasten om hun “heer & meester” van het ontbijt te voorzien.
  Afgelopen met zich ondertussen ook met de kinderen te moeten bemoeien om hen tijdig naar school te brengen.
  Afgelopen om zèlf ook het eten vlug-vlug in de keel te moeten wringen omdat er anders geen tijd om rustig te ontbijten. (vermits men zèlf op een bepaald uur “op het werk moet zijn”.
  In ‘t kort: àlle arbeid in het huishouden wordt DAN gedeeld onder twee, drie, of vier echtgenotes (en misschien, “en plus” concubines) zodat er niemand nog last heeft van verhoogde bloeddruk door overhaasting.
  Dat er soms een rammeling in de lucht hangt, nemen zij er vlot bij: de “meester” kan toch maar ééntje tegelijk een pan slaag geven… {;OD

 4. Victor lijkt mij een ervaringsdeskundige. Meerdere vrouwen aan de halsband hebben lijkt mij niet inderdaad niet zo slecht , maar alles heeft zijn negatieve zijde ! Allah mag dan nog zo groot zijn als hij denkt , maar een of meerdere schoonmoeders kunnen soms raar uit de hoek komen !

Reacties zijn gesloten.