Voor een land in het M-O is het een mirakel

“Israël is nu Gaza binnengedrongen nadat Hamasterroristen gisterochtend geprobeerd hebben een bloedbad in een kibboets aan te richten. Dat was de druppel. Anders dan wij in Nederland moet Israël letterlijk vechten om te kunnen overleven in deze regio van religieuze en etnische waanzin. Israël doet dat met tegenzin. Als er Palestijnse slachtoffers zijn, deelt niemand blij snoepjes uit – Palestijnen vieren feest als hun terroristen Joden doden. Mag ik het ziek noemen?”

“Dit is een goed land. Geen makkelijk land. Geen perfect land – maar voor een land in het Midden-Oosten is het een mirakel.”

Lees heel het artikel “De Publiciteitsoorlog” van Leon de Winter in De Telegraaf

6 gedachten over “Voor een land in het M-O is het een mirakel

 1. Ik denk nochtans dat het niet veel met religie te maken heeft: als Israel geen land was van Joden, maar van Eskimo’s, was de heibel even erg geweest. De joden hebben tenslotte eeuwen vreedzaam met hun halfbroeders de arabieren in de moslimlanden samengeleefd. Arabieren zijn gewoon een zeer agressief volk, zoals ze overal ter wereld graag demonstreren. De islam is gewoon het cement dat hen samenhoudt, en een stok achter de deur. Als Mohammed de islam niet had uitgevonden, had iemand anders het wat later wel gedaan, het is voor hen immers de ideale manier van leven.

 2. @Raymond

  Met Joden is het anders, daar voerde Mohammed al oorlog mee omdat ze zijn nieuwe geloof niet wilden overnemen.

  Uit de NRC van vandaag:
  “Professor Elchardus die het Belgisch onderzoek leidde, benadrukte dat deze Jodenhaat niet wordt veroorzaakt door het Israëlisch-Palestijns conflict, de sociaal-economische achterstand of het opleidingsniveau, maar dat „het antisemitisme bij die moslimleerlingen theologisch is geïnspireerd. Er is een rechtstreeks verband tussen moslim zijn en antisemitische gevoelens koesteren”.”

  • De Joden in de moslimlanden hebben in de loop der eeuwen evenmin Mohammed’s geloof willen overnemen. Toch leidde dat nooit tot oorlog of verdrijving, in tegenstelling tot het lot der joden in westerse landen.

 3. Redactie,

  werd op mijn reactie censuur toegepast? Of vergat ik misschien op reactie plaatsen’ te klikken?

Reacties zijn gesloten.