Voor alle duidelijkheid

Erdogan herhaalt het telkens weer als een mantra.  Islam is islam.  Er bestaat geen gematigde islam.

Sharia betekent niets anders dan islam.  De sharia heeft Allahs wetten uit de koran en de Soenna van de Profeet als inhoud.  Wie van moslims verlangt dat ze zich van de sharia distantiëren, die verlangt dat ze van de islam afstand nemen.  

Als een moslim zich van de sharia distantieert, kan hij niet meer als moslim beschouwd worden omdat hij dan Allahs wetgeving verloochent.
En dat juist is het doel van de AfD en andere partijen.  Zij willen dat wij de islam, in zijn puurste en onvervalste vorm, afwijzen.  De uitlating van de CDU-man Kauder “de islam hoort niet bij Duitsland maar moslims wel” maakt duidelijk wat men van moslims verlangt: de distantiëring van de authentieke islam.

Bron: Muslim Stern

in antwoord op de eis van AFD, gericht aan de moslim verenigingen, om afstand te nemen van de sharia en de burgerlijke wetgeving als hoogste regelgeving te accepteren en bevestigen.

2 gedachten over “Voor alle duidelijkheid

 1. Erdogan heeft gelijk. Door een dergelijke eis te stellen illustreert de AfD dat ze niets van de islam kennen.
  Hier zijn dan ook 2 aspecten aan verbonden :
  1. De islam zelf. Zoals reeds in vroegere reacties gezegd : 270 miljoen doden!!!
  Wat moet daar nog aan toe gevoegd worden ?? Daar is maar één mogelijke reactie op: “Raus”, van de eerste tot de laatste!! Als dit niet mogelijk is het andere alternatief : “Der Untergang”.
  2. De verraders die deze islam importeren, op bevel van hun zetbazen, om onze westerse beschaving te vernietigen.
  Dit zijn de 2 essentiële elementen van het ganse “islam probleem”.
  Of een dodelijk wapen en het gebruik ervan, tegen ons.
  Al de rest is “gelul….”.

 2. Een zaak moet ik Erdogan nageven: hij is creatief. Nu is hij voornemens een tijdelijke wetsverandering door te voeren. Die wetsverandering moet de onschendbaarheid van 138 parlementairen opheffen. Hij heeft het zijn parlement even voorgerekend: van de 550 volksvertegenwoordigers zijn er 138 die de onschendbaarheid niet verdienen. Maar Erdogan is democraat en wil zijn wil helemaal niet opdringen, 312 volksvertegenwoordigers blijven onschendbaar. Daarvan moet nu 89% toestemming geven. Als Erdogan dit ontwerp doorzet komen de niet meer onschendbaren voor het gerecht en moeten hun mandaat inleveren.
  Die onschendbaarheid stamt uit het begin van de democratie om onaangename volkstribunen te beschermen tegen strafvervolging.

  Vandaag is ze in belgenland overbodig omdat de echte democraten alle macht in het land hebben. Hen overhandigd door de zetbazen zoals Lovenaar ze noemt.

  In Turkije vindt men duidelijk nog wegen om dat lastige voorschrift, naar behoeften, op te schorten.

Reacties zijn gesloten.