von Münchhausen: enorm populair in Oekraïne…

… en bij de westerse poco media

Als je onze media mag geloven, dan heeft het Oekraïense leger hun versie van een “operatie Barbarossa 2022” ingezet. Profiterend van het goede weer is het de bedoeling zo snel mogelijk door te stoten op vijandelijk grondgebied vooraleer de winter begint. Het is wel opvallend dat er bijzonder weinig nieuws doorlekt over de successen die intussen opgetekend werden. Waarschijnlijk ligt het aan de typisch Oekraïense ingetogen bescheidenheid…

Onze collega’s van Frontnieuws publiceerden onderstaand verslag, dat we u als lees- en kennistip willen aanraden. We citeren een kort stukje:

“… Een bataljon van de 57e gemotoriseerde infanteriebrigade van de Strijdkrachten van Oekraïne werd verslagen in de buurt van de nederzetting Soekhoi Stavki. Momenteel wordt de vernietiging van de overblijfselen ervan voltooid.
Om de AFU-eenheden te deblokkeren, werden 12 tanks, die door Polen aan het Kievse regime waren geleverd, over de Ingulets-rivier vervoerd. Sommige van de tanks werden vernietigd door de krachtige vuuractie van de Russische troepen. Verscheidene tanks werden tijdens een wanordelijke terugtocht in hun eigen mijnenveld opgeblazen. Slechts vijf Oekraïense tanks konden zich terugtrekken, tot diep in het door de AFU gecontroleerde gebied. Tijdens twee dagen van mislukte aanvallen op Mykolaiv-Krivoy Rog en andere richtingen, verloren de Oekraïense troepen vier gevechtsvliegtuigen: twee Su-25, één Su-24 en één MiG-29. Drie Oekraïense Mi-8 helikopters werden in de lucht neergeschoten. De Russische troepen vernietigden ook 63 Oekraïense tanks, 59 infanteriegevechtsvoertuigen, 48 andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 14 pick-ups met zware mitrailleurs en meer dan 1.700 Oekraïense militairen...”