Volgend jaar: carnavalscensuur?

Ein Panzer mit der Aufschrift "Ilmtaler Asylabwehr" während des Faschingsumzugs in Reichertshausen im Landkreis PfaffenhofenEen carnavalstank in de Ilmtaler stoet met het opschrift: ‘asielafweer‘ moet het ontgelden.

In Oberbayern schakelde de procureur in een hogere versnelling: er komt een onderzoek naar ‘opruiing’.  Bij de stoet in Steinkirchen reed een carnavalswagen mee die eruit zag als een tank met daarop de tekst ‘Ilmtaler Asylabwehr’ en ‘Asylpaket III’.  De politie nam foto’s die ze aan de procureur van Ingolstadt zal overmaken.
Volgens het organiserende carnavalscomité is er geen sprake van ‘rechtsradicale tendensen’ bij de leden.  Ook ‘vluchtelingen’ werden geïntegreerd en maakten deel uit van de stoet.
In Wasungen, Thüringen, deed een andere carnavalswagen de wenkbrauwen fronsen.  Op en grote locomotief stond de tekst ‘Balkan Express’ en ‘Die Ploach kömmt’, begeleid van carnavalsgekken verkleed als sprinkhanen.  (Video)

De voorzitter van de  Thüringer carnavalsverenigingen, Michael Danz, haastte zich om bij te schaven: ‘de grens is een beetje overschreden’.  Hij stoort zich vooral aan het beeld van de sprinkhanenplaag, die via de Balkanroute naar Duitsland komt.  Hij overweegt een leidraad uit te vaardigen voor de toekomst.  ‘Ook carnavalsvrijheid heeft zijn grenzen, vooral als het op opruiing of vreemdenvijandigheid gaat’.

Merkel en haar regering moesten het  bij meerdere carnavalsvereningen ontgelden.  Enkele carnavaleske spreuken: “Die ihrem Volke nur Sch..ße servieren, werden ihre Macht verlieren”, “Unsere Politik gehört umgegraben”, “Der Deutsche ist der Clown” en “Wer das Volk verarscht in feinem Zwirn, hat Scheiße im Kopf und im Arsch das Hirn”, begeleid van een grote stronthoop in papier maché.  Merkel mocht haar opwachting maken ‘leugenzak’ of als pop met een boerka. Een andere carnavalswagen meende: “Keiner ist so blöd wie wir”.

In Keulen hadden de carnavalisten het over ‘harde noten kraken’:

 

 

9 gedachten over “Volgend jaar: carnavalscensuur?

 1. @ Redactie,
  Ik weet dat dit voor sommige storend kan zijn iets te posten dat niets met het item te maken heeft, daarom zien jullie maar of je dit plaatst of niet.

  Hier zie je Donald Trump zekers iets zinnigs zeggen -21.30
  https://youtu.be/jaVLUkRBTAo

  maar dat zien we dan weer niet bij (onze) Media, die schilderen hem af of hij het verstand heeft van een Jongetje van 9 Jaar en lachen met zijn Kapsel.
  Propaganda draait dan op volle toeren hij moet en zal afgeschilderd worden als een Lul, iemand waar een hoek af is tot de meerderheid het begint te geloven, en geloven doen de Mensen het net zoals ze geloofden dat Obama een soort van nieuwe Messias was.

  • Het was een ‘live stream’ uitzending. Moeilijk te plaatsen omdat dat artikel dan blijft open staan. Als er een samenvatting beschikbaar is, willen wie die graag plaatsen.

 2. Diep in Beieren aan de Ilm reed een kleine carnavalstoet rond. Daar reed ook een tank mee met daarop het opschrift ‘ILMTALER ASYLABWEHR’ een geleerde vol-democraat schoot dit in het verkeerde keelgat waarop hij prompt een aanklacht bij de bevoegde diensten indiende. Het carnaval bestuur heeft zich verontschuldigd maar zal dat volstaan?
  Met carnaval is het al net als met de vrije meningsuiting: het loopt op zijn einde.

   • @ redactie,

    inderdaad. Beschouw het als een catechismus les. Herhaling kan geen kwaad. Het dringt ten lange leste door.
    Waar was het carnaval?
    Het was carnaval aan de Ilm.
    Wat reed daar rond?
    Daar reed een pantserwagen rond.
    Wat stond er op de pantserwagen?
    Op de pantserwagen stond: Ilmtaler Asylabwehr.
    Was dit beledigend voor de kijkers?
    Ja, voor één kijker was dit beledigend.
    Wat deed die kijker?
    De kijker diende klacht in.
    Is hiermee het verhaal ten einde?
    Nee, het verhaal is niet ten einde.
    Wat zal dan nog volgen?
    Er zal een onderzoek van de Staatsanwalschaft volgen.
    Is het dan ten einde?
    Ja, want het volgend jaar zal aan de Ilm geen carnavalstoet meer rijden.
    Waarom zal er geen carnavalstoet meer rijden?
    Er zal geen carnavalstoet meer rijden omdat de deelnemers in het hotel De Houten Lepel zitten.

Reacties zijn gesloten.