Voetbal: een mensenrecht

Het Geweten heeft weer eens in eigen doel geschopt.  Hun laatste oordeel kan tellen (…was het maar echt hun ‘laatste’).  Voetbal: een mensenrecht.  Veel gekker kan het niet meer worden. 

De uitzendrechten van grote, internationale voetbaltoernooien mogen niet worden verkocht aan grote, commerciële partijen, maar moeten bij de publieke omroep blijven, zo luidde onlangs het oordeel van het Europees Hof.

Voetbal zou een essentiële cultuuruiting zijn en dus een mensenrecht. Pure discriminatie t.o.v. andere sporten.  Waarom zou voetbal meer mensenrechtelijke kwaliteiten hebben dan tennis, zwemmen, cyclobal, vogelpik of gsm-gooien?

Lees hier verder

Bron: Elsevier

4 gedachten over “Voetbal: een mensenrecht

  1. Voetbal is een sport die betaalt wordt door arme mensen om enorme rijke spelers een onmogelijk hoog loon te geven

  2. Volkomen juiste deductie, mijnheer Catrysse, en daarbij komt nog dat er opnieuw een vorm van discriminatie zal ontstaan door steeds MAAR topploegen te laten zien.
    Nochtans zit ik al jàren te vlassen op de uitzending van de Vlaamse Derby tussen Blotenolle en Poepeloerekapelle en krijg die niet te zien…als dàt geen discriminatie is, zeg…. 🙁

  3. Ik ken niets van voetbal en heb ook weinig interesse in deze big business dat ze nog sport durven noemen . Ge moogt nog zo lomp zijn als het achterste van een varken , als ge goed kunt sjotten , kunt ge paken geld binnenrijven , die het honoraria van bv wetenschappers meelijwekkend maken . Hoe mooi is het sprookje van een bepaald iemand . Hij kon niet zo goed sjotten maar had de bijzondere gave om een bal buiten het net te houden .Wereldwijd kreeg hij bekendheid , belangstelling en bewondering . Hij bouwde een prachtvilla in Brasschaat ! De TV series over deze prachtsport-mens waren voor vele kijkers , het hoogtepunt , het snoepje van de week . Dat allemaal omwille van iets , waar ge niet eens , moet voor kunnen lezen noch schrijven . Toch bestaat voetbal als sport ! De match tussen Blotenolle en Poepeloerekapelle bv . Daar krijgen de spelers slechts een pint van de club , als ze winnen ! Daar vindt je geen Chinezen in omkoopschandalen , geen (of minder) NieVanHier namen Geen politie orde-troepen die na het sportief gebeuren de “Fans” moeten beletten om elkaar de schedel in te slaan . Hoe minder een bepaalde sport in de belangstelling staat hoe groter het woord sport aan betekenis krijgt.

  4. Voetbal? Wat is dat?
    Is dat waar 22 vreemdelingen achter een bal lopen en als ze hem dan eindelijk hebben wegtrappen waarbij een bende idioten langs het veld dan beginnen te juichen? Niet aan mij besteed.

Reacties zijn gesloten.