Vlaanderen verliest zijn Hans Jansen

Prof. Urbain Vermeulen overleden.

De Golfbrekers-redactie biedt de familie onze oprechte deelneming aan. Wij herinneren ons prof. Vermeulen als een erudiet, humoristisch man die zijn wijsheid en kennis op een verstaanbare manier met ons deelde – soms met enige zelfcensuur uit zelfbehoud.

“Het probleem is dat het Turkse recht totaal andere rechtsgewoonten kent dan het Europees recht. De invloed van de sharia is er nog zeer groot. De besnijdenis van jongens gaat gepaard met een groot feest. In de islam ben je trouwens maar beter geen vrouw…

De islamisering van de samenleving is een poging van de mosliminstanties om het evenwicht dat verstoord is door het kemalisme opnieuw te bereiken…

We kunnen Turkije beter als een goede buur houden, die de link legt met de rest van de wereld. Turkije is geen brug naar de islamwereld. Moeten wij überhaupt wel een brug hebben? En zo ja, welke brug? Eentje naar Egypte, Midden-Oosten? …

Het argument dat Turkije bij de Europese Unie moet omdat het ook in de NAVO zit, slaat nergens op. Kijk maar naar Ierland en Noorwegen, beiden zitten in het ene, maar niet in het andere orgaan…

De Turk verschilt daarin niet van de andere islamieten. De islam die hij belijdt is de eeuwige en vastgestelde, perfecte godsdienst in zijn ogen. Waarom dan enig respect opbrengen voor Michelangelo, Rubens of Van Eyck? …

Een Fransman uit de Provençe en een Schot hebben weinig gemeen, maar ze delen hetzelfde waardensysteem. Dit maakt het verschil met de Turken en de moslims…

De Turkse cultuur verschilt compleet van de Europese. Er bestaat geen gemeenschappelijke basis in de geschiedenis en ze hebben een totaal andere visie op het verloop ervan. We zullen dus de politieke en militaire tegenstellingen zelf in huis halen. Het is alsof we onszelf de rust niet meer gunnen en de problemen op ons eigen grondgebied per se moeten binnenhalen.

Turkije binnenhalen, betekent burgeroorlog binnenhalen. We halen dan de problemen van de gebieden tussen de Zwarte Zee en de Kaspische Zee binnen met uitzicht op de steppen van Centraal-Azië. Dat terwijl we op een demografisch deficit afstormen. Verweer is noodzakelijk.”

Aan het woord: Urbain Vermeulen: ‘Turkije in de Europese Unie: het paard van Troje?’

Turkije in of buiten de Europese Unie. Iedereen heeft er wel een mening over. Prof. Dr. Urbain Vermeulen, een man met een indrukwekkend palmares aan diploma’s, maar vooral bekend van zijn uitspraken over de Islam. Hij is evenzeer bekend als berucht daarom.
Lees hier zijn volledig betoog.

Wie prof. Urbain Vermeulen nog eens aan het woord wil horen, kan onderstaande video bekijken:

Rust zacht, professor!

 

1 gedachte op “Vlaanderen verliest zijn Hans Jansen

 1. Ik heb Prof. Em. Urbain Vermeulen aan het werk gezien tijdens zijn voordracht “Het geloof van de islam” in het kader van de studiedag “Correctheid” georganiseerd te Brugge op 20.04.2007. Het was een tamelijk besloten studiedag zodat hij dan ook kon vrij uit spreken en dit dan ook deed met volle overgave.
  Het was een memorabele dag.
  Tijdens een pauze had ik een lang gesprek met hem. Ik sprak met een wetenschapper, zonder pretenties, die onmiddellijk geïnteresseerd was in “mijn ervaringen” in de goot!!.
  We zaten dan ook op dezelfde golflengte.
  Hij was een echte “deskundige” die met kennis van zake sprak. Dit was dan ook de oorzaak van zijn problemen en nadien van het “cordon” waarin hij werd geplaatst.
  Het is een schande voor Vlaanderen dat een dergelijk man op die manier werd behandeld.
  Korte tijd daarvoor had ik in Leuven nog een vergadering in volledig besloten kring bijgewoond, waar Prof. Em. Urbain Vermeulen sprak.
  Ik herinner mij nog altijd zijn laatste woorden bij het afsluiten van de vergadering, ik geef een korte samenvatting:
  “Als er de eerste jaren.. niets gebeurd om het Islam gevaar in te dammen, dan is het te laat….” .
  Er is inderdaad niets gebeurd… tenzij in de negatieve zin.. en het zal dan ook te laat zijn!!! We zijn intussen ruim 10 jaar later.

Reacties zijn gesloten.