Viktor Orbán op vredesmissie

“De regels van internationale diplomatie zijn traag en ingewikkeld. Ik heb de president gevraagd of men niet omgekeerd kan te werk gaan en een snel staakt-het-vuren zou de vredesgesprekken kunnen bespoedigen. Een tijdgebonden staakt-het-vuren met de mogelijkheid de vredesonderhandelingen te bespoedigen: ik heb de mogelijkheden bestudeerd.”

Tijdens zijn bezoek aan Kiev op dinsdag vroeg premier Viktor Orban de Oekraïense president Volodymyr Zelensky om een tijdgebonden staakt-het-vuren te overwegen. De Hongaarse premier benadrukte dat zijn eerste reis na de overname van het EU-voorzitterschap hier was, omdat de kwestie van vrede niet alleen belangrijk is in Oekraïne, maar ook in Europa als geheel. Hij voegde eraan toe dat de oorlog die de Oekraïners nu ondergaan een grote impact heeft op de Europese veiligheid.

Lees meer: https://hungarytoday.hu/at-last-viktor-orban-travels-to-kyiv-for-talks/

Zoals te verwachten zijn de EU-bollebozen en de poco media niet onder de indruk. We citeren bijgaande tekst van het BNR-beeldmateriaal:

Nu Hongarije dit half jaar voorzitter is van de Europese Unie drukt premier Viktor Orbán gelijk zijn stempel. Als ‘verzoener’ brengt hij een bezoek aan de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in Kyiv. ‘Het is symboliek en machtsvertoon’, merkt Europaverslaggever Geert Jan Hahn op. Volgens Hahn staat het bezoek in het teken van het Hongaarse voorzitterschap van de Europese Unie. Vanuit die rol bepaalt Hongarije wat de belangrijkste agendapunten worden tot en met de jaarwisseling. Het bezoek van Orbán is ook opvallend in het licht van de vriendschap die de Hongaarse premier koestert met de Russische president Vladimir Poetin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − zeventien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.