Vier onderwerpen vandaag in het VTM-nieuws

Als gezond denkende burger stel je er jezelf een paar vragen over;

-Veel Vlamingen ( nu al een 9000) verhuizen om allerlei redenen van Vlaams-Brabant naar waals-Brabant.

Vraag: krijgen die 9000 Vlamingen dan faciliteiten? Daar werd niet over gesproken in het nieuws.

Di Rupo en ps wensen-Vlaamse peutertjes die amper hun moedertaal spreken krijgen een “taalbad” frans, het zou goed zijn voor hun taalvaardigheden later.

Vraag: is er zo een initiatief in walgië waar de kleine waaltjes een Nederlands taalbad krijgen? Er zijn er die mogen protesteren.

Blokkendoos-België neemt voortaan de ziektekosten op zich van Turken en Marokkanen die een Belgisch pensioen hebben en naar hun thuisland terugkeren. In Turkije verblijven 7.500 mensen met een Belgisch pensioen, in Marokko gaat het om 5.500 mensen.

Vraag: Wie gaat dat betalen? Wetende dat de sociale zekerheid verlieslatend is, maar mini-ster van sociale zaken, ­Laurette Onkelinx (PS), dat hadden jullie nooit kunnen raden, heeft dat beslist, voilà, wat een groot staatsman(vrouw)schap, snel net voor de verkiezingen, je weet maar nooit. Doen de sossen nog wel iets voor eigen volk??? Laurette doet dat wel, eigen volk eerst, ze is zelf van Algerijnse afkomst: http://nl.wikipedia.org/wiki/Laurette_Onkelinx
Onkelinx was eerst met Abbès Guenned getrouwd, een tot Belg genaturaliseerde Marokkaan. In 1997-1998 vroeg Marokko aan België de uitlevering van Guenned wegens verdenking van betrokkenheid bij drugshandel. Guenned werd op 31 juli 1997 op de luchthaven van Zaventem aangehouden in het bezit van een diplomatiek paspoort.[7] Hierop scheidde Onkelinx van hem op 31 augustus.[8] In Turkije werd hij ook op aanvraag van Interpol aangehouden en moest Guenned voor een tijdje de cel in, maar hij werd onder druk van onder meer de Belgische regering losgelaten en nooit aan Marokko uitgeleverd.[9][10] Ze hertrouwde later met jurist Marc Uyttendaele, waarbij haar vorige echtgenoot als getuige optrad.[11] In 2003 werd Guenned als medewerker van haar ministeriële kabinet aangenomen in het kader van de verkiezing van de Belgische Moslimexecutieve. EIGEN_VOLK??……….

onkelinkxHaat-Kleine gemeenten kunnen maar beter fuseren om de kosten te drukken is de uitleg.

Vraag: Is er dan niemand die hier de smerige strategie van de franstaligen inziet om de faciliteitengemeenten te annexeren bij brussel?

Leeuw(stem)2 ipv kat

5 gedachten over “Vier onderwerpen vandaag in het VTM-nieuws

  1. Ik hoorde dit nieuws deze morgen in de auto toen ik naar het werk reed. Ik moet met mijn rugletsel (heb dat hier al eens uit de doeken gedaan) blijven werken tot aan mijn pensioen. Spontaan kwam bij mij de gedachte op, ik draai onmiddellijk om rijd terug naar huis en breng een doktersbriefje binnen. Mijn tweede gedachte was, maar dan is mijn werkgever het slachtoffer, dat kan ik niet maken. Dus ben ik doorgereden naar het werk. Al wie de beslissing van deze pamperrij uitvind of goedkeurt zou voor deze uit eigen zak moeten betalen. Dan zouden ze wel anders piepen.

  2. Vreemd dat in reportages over Laurette’s privéleven er nooit sprake is van haar moeder, wel uitgebreid over haar limburgse vader. Moet blijkbaar geheim blijven dat ze moslim is. Toch enige schaamte?

  3. Als gepensioneerde Vlaming in het buitenland moet ik om terugbetaling te krijgen van ziektekosten en dan nog enkel de kosten bij opname in het ziekenhuis (gewone doktersbezoeken en medicamenten zijn altijd zelf te betalen) mijn gewone ziekenkasbijdrage blijven betalen plus daar bovenop de aanvullende Hospitalia bijdrage. Als men voor Marokanen en Turken een andere regeling uitgewerkt heeft is dit pure discriminatie.
    Wat ik ook graag zou willen weten is of de Marokanen en Turken die hun pensioen in het buitenland ontvangen het werkelijk pensioen ontvangen berekend volgens gewerkte jaren hetgeen bij een onvolledige of gemengde loopbaan dikwijls lager is dan het minimumpensioen. In mijn geval was de “Dienst der Pensioenen” er als de kippen bij om mede te delen dat ik geen recht op het minumumpensioen meer had vanaf het ogenblik dat ik mijn officieel adres in het buitenland had. Argument : Het leven in het buitenland is goedkoper.
    Dit brengt mij op een ander verhaal. Bij de laatste volkstelling in Duitsland is aan het licht gekomen dat duizenden hoofdzakelijk gepensioneerde Turken officieel nog in Duitsland wonen maar in werkelijkheid al lang naar hun heimat teruggekeerd zijn. Hoeveel gepensioneerde Marokanen en Turken wonen er officieel in Belgie maar zijn in feite naar hun land van herkomst teruggekeerd en blijven rustig het minimumpensioen ontvangen waar ze in feite geen recht op hebben.

    • idem ik woon al een tijdje in Thailand maar ben een Belg of liever Vlaming.( ene van Aantwaarpe ) Ik heb totaal geen tussenkomst als ik de een of andere dokter nodig heb . Marokkaan of Turk zijn heeft blijkbaar zijn voordelen .Als Belg kunt ge de bomen in !

Reacties zijn gesloten.