Vhfstdt, de fractiesjacheraar

Verhofstadt I have  dreamWe missen hem, de Guy.  We missen zijn oplaadbare Duracel energie, zijn bruisende levenskracht, zijn opzwepende toespraken, zijn molenwiekende lichaamstaal, zijn charismatische persoonlijkheid, zijn doordringende blik, zijn… hoe stond het ook weer op de affiche? “Als hij spreekt luistert Europa.”  Juist. Blijkbaar zit Europa met een gehoorprobleem.  We missen hem op de barricaden in Irak.  Moet hij daar niet de hulp van de EU gaan aanbieden?

Koen Meulenaere gaf er ons gisteren zijn visie over:

N-VAldi – Koen «Kaaiman» Meulenaere

13 juni 2014 om 9:58

«Het stuitende fractiegesjacher dat al meer dan twee weken aan de gang is, en waarbij de grootste zwendelaar, kan het iemand verbazen, Guy Verhofstadt is.»

«Het stuitende fractiegesjacher dat al meer dan twee weken aan de gang is, en waarbij de grootste zwendelaar, kan het iemand verbazen, Guy Verhofstadt is.»

Vandaag of morgen beslist de N-VA tot welke Europese fractie ze zal toetreden. Daar schijnt over gemarchandeerd te kunnen worden, voor een bord linzensoep of een iets duurder gerechtje. Er zijn, grosso modo, drie soorten hoeren. De eerste soort bestaat uit onze vriendinnen de straatmadelieven. Door Onze-Lieve-Heer naar de aarde gezonden, volgens sommigen als beproeving en volgens anderen als beloning. (…) De tweede soort bestaat uit de escortemeisjes. Geen initiatief van Ons Heerke dit keer, maar van de vrije markt ten behoeve van zielenpoten die op openbare gelegenheden niet graag als dusdanig worden gekapitteld. (…) De derde soort hoeren ten slotte, bestaat uit politici.

Nergens is die laatste categorie dezer dagen driftiger actief dan rond het Europees Parlement. De eerste twee zijn dat daar de rest van het jaar. Dat moge blijken uit het stuitende fractiegesjacher dat al meer dan twee weken aan de gang is, en waarbij de grootste zwendelaar, kan het iemand verbazen, Guy Verhofstadt is. Zijn Aldi-fractie is op 25 mei, dankzij het geweldige parcours en discours van haar leider, liefst 24 procent van haar parlementsleden verloren: van 84 naar 64. Maar geen nood: het Joenk ging shoppen, tot bij de N-VA. Inzake koehandel met door u en mij betaalde postjes moet niemand Verhofstadt lessen leren, hij heeft in acht jaar paars niets anders gedaan. De avond van de verkiezingen, waarop hij dus 24 procent had verloren, beweerde hij al dat hij, in tegenstelling tot wat de officiële cijfers aangaven, geen 64 maar 74 zetels had, en dat er daar de volgende uren nog 16 gingen bij komen. Samen: 90.

Volkskrant (04.06.2014): “Verhofstadt pleit voor de komst van de N-VA.”:

We zijn nu niet een paar uren maar een paar weken verder en voorlopig bedraagt het aantal zetels van de Aldi-fractie: 59! Een verlies van 30 procent. Ondanks zijn inzet voor Oost-Europa op het Maidanplein keerden zelfs de Roemeense liberalen het Joenk de rug toe en sloten aan bij de EVP! En dan dreigden amendementenkoning Louis Michel en de Franse centristen ook nog uit de Aldi te stappen als Verhofstadt de N-VA het hof bleef maken. Dan zouden er nog 53 zijn overgebleven. Gelukkig slikken de Michels hun veto’s sneller in dan een ooievaar een puit.

Boven op het zetelverlies dreigt voor de liberale fractie een verlies van anderhalf miljoen euro aan werkingsmiddelen, lees: dranken eet- en vogelbonnen. En het is niet uitgesloten dat ze pas de vierde groep in het Europees Parlement wordt, want de conservatieve ECR zit al in het wiel en kan nog de zeven vertegenwoordigers van Alternative für Deutschland en de vier klaplopers van de N-VA binnenhalen. Straks dondert de nieuwe extreemrechtse fractie van Marine Le Pen ook nog voorbij.

Er moet de laatste dagen dus nog heel veel gematst worden, en als de liberalen het Joenk laten doen, zit hij straks alleen in zijn fractie. Het kan toch niet dat ze hem een tweede termijn geven? Johan Van Overtveldt laat de kopers van zijn boek ‘Het einde van de euro’ intussen weten dat er een foutje in de titel is geslopen.

© De Tijd

https://www.facebook.com/devierdeonmacht

Met dank aan Willy DR voor de tip.

 

2 gedachten over “Vhfstdt, de fractiesjacheraar

  1. Het enige dat hij goed kon dat was zijn boeken schrijven maar toen hij minister werd gooide hij alles overboord en deed het tegenovergestelde dit enkel en alleen om aan de macht te blijven Aan de macht blijven was zijn drug

  2. Als hij spreekt luistert Europa !? dan wordt de TV of de radio afgezet ! Die toch de moed hebben om naar zijne zever te luisteren , bollen het af naar een kroeg en zuipen zich lazarus . Wat erger is , er zijn erbij met zelfmoordplannen of zich laten behandelen door een psychiater…….luistert heel Europa ” saluu dag Jan”

Reacties zijn gesloten.