Vestzak – broekzak

Het Afrikamuseum in Tervuren krijgt 550.000 euro steun van de Vlaamse regering voor een nieuw onthaalpaviljoen. Een welgekomen subsidie, nadat de federale regering het museum vorige week zware besparingen oplegde…

De besparingen bij het Afrikamuseum zijn niet min: 30 procent bezuinigingen op werkingsmiddelen, waarvan 20 procent meteen volgend jaar. Dat komt neer op meer dan een miljoen euro in 2015.

Lees verder…

FVE

4 gedachten over “Vestzak – broekzak

  1. Wat is de toegevoegde waarde van dat Afrikamuseum?
    Voor mij heeft heel Afrika geen enkele toegevoegde waarde, het enige wat daar vandaan komt is ellende, ziektes en miserie.

  2. Daar de Afrikaanse bevolking in ons land niet wenst herinnerd te worden als profiteurs van de sociale zekerheid, zou ik de alle dure stukken via een openbare verkoop verkopen aan verzamelaars , de ambtenaren op pensioen stellen en de gronden verkopen om de schuldenlast te verminderen. Indien niet dan zullen er steeds linkse rakkers zijn om de tentoonstelling aan te grijpen om ons een schuldgevoelen aan te kweken en nog meer geld te eisen.

  3. Kan allemaal zijn Jean, maar dat museum was/is wel degelijk interessant en zeker een bezoek waard!

  4. Dan kunnen ze geen symboolnegers meer aanwerven? A propos: tijdens een van mijn laatste bezoeken aan het Afrikamuseum zong de gids de lof van de zwartjes: dat die toch zo’n ongelooflijke talenknobbel hebben: in géén tijd, een paar maanden tops, meesteren die om het even welke taal. Goed om horen, vooral als je weet dat je er zélf enkele tientallen jaren over doet om de finesses van de taal volledig onder de knie te krijgen. Maar wij zijn dan ook onnozele blanken. Van de imbeciele koppen van het publiek was geen reactie af te lezen. Ik dacht zo bij mezelf: daarom waarschijnlijk dat dat hele Afrika een dergelijke beerput van corruptie en geweld is: ze zijn té begaafd.

Reacties zijn gesloten.