Vestzak-broekzak-operatie partijfinanciering

Naar aanleiding van de ophef die er afgelopen week ontstond over de financiering van de politieke partijen schuift Joris Van Hauthem vandaag mee aan de debattafel van De Zevende dag.

Joris Van HauthemIn de nasleep van het Agusta-schandaal werd destijds een wet opgesteld die de partijfinanciering regelt. Giften van particulieren aan partijen zijn nog toegestaan, maar erg beperkt, en bedrijven mogen partijen geen geld toestoppen. In ruil daarvoor krijgen de partijen geld van de overheid, onder andere op basis van het aantal stemmen dat ze halen.

Tijdens de zesde staatshervorming voerden de meerderheidspartijen en Groen echter een ernstige vestzak-broekzak-operatie door. U komt er alles over te weten tijdens het debat waar Joris Van Hauthem de verbale degens kruist met deelnemers van CD&V, N-VA en SP.a.

3 gedachten over “Vestzak-broekzak-operatie partijfinanciering

  1. Een regeling die door de poco politici gretig werd goedgekeurd om dat ze gemakkelijk geld roken. Een regeling die ze zich achteraf al beklaagd hebben. Immers het Vlaams Blok/Belang kon hier ook van mee genieten. Men heeft alle duivels ontketend om de partijfinanciering van het VB door (t)rechters laten af te pakken. Nu *N-VA 13 miljoen euro uitgeeft aan verkiezing propaganda zit dit systeem de trado’s weer niet lekker. Als het niet in de trado’s hun voordeel is willen ze alles zo snel mogelijk afschaffen.
    * Bron HLN.be van gisteren. En niet dat ik N-VA wil verdedigen.

  2. Terwijl ik zit te wachten op het debat, kijk ik naar het publiek die daar kleuterachtig, of zijn het militairen? bij zit, het lijkt op een etalage bij madam Toussaud.

  3. Ik vond het wel heel gevat van Joris Van Hauthem hoe hij socialist Termont nog eens met zijn rode neus in de agusta beerput wreef. hihihi

Reacties zijn gesloten.