Verward. Verwarder. Ongelovig. (Zelf)moordenaars.

We leren bij.  Alle I.S. terroristen zijn psychisch ziek.  Lijden aan een zelfdodingswens.  Geen ideologisten en absoluut geen gelovige moslims.  Op zoek naar aandacht.  Een kreet voor hulp.  

Twee ‘experten’ geven tekst en uitleg. Een nieuw daderprofiel. Een psychische ziekte, privé problemen en bereidheid tot geweld, een jihadistische filosofie ideologie.  Vele psychisch zieke mensen (!) lijden aan een minderwaardigheidscomplex dat ze door almachtfantasieën willen compenseren en uiteindelijk willen ze iets groots doen – iets belangrijks, iets strijdhaftig, iets sterks nalaten.

Voorbeeld: 2014. Joseph D, islamist uit Duitsland, staat voor de rechtbank.  Hij had zich in Afghanistan bij een terroristische groep aangesloten. Hij leed aan schizofrenie. 2015. Yannick, een dakloze uit Freiburg, jaagt zichzelf voor I.S. in Irak in de lucht.  Psychisch labiel en licht beïnvloedbaar, werd zelfs door justitie in het oog gehouden.  2015: Rafik valt in Berlijn een agente aan met een mes en wordt door de politie dood geschoten.  Zijn advocaat kent hem goed: het motief van Rafik is minder islamitisch dan wel omwille van psychische problemen; getraumatiseerd in Sadam Hoesseins folterkamertjes.  De sukkelaar is daarvan in Duitsland nooit hersteld.  De islam-ideologie hield hem overeind.  Het idee aan iets groots mee te werken.

En de experten komen tot de conclusie: je moet niet per se een grote ideologie-aanbidder met zware wapens zijn.  Moet niet.  Absoluut niet.  Een klein beetje met een mes is dik in orde.  In principe kan iedereen zich bij I.S., of hun ideaal, aansluiten die een rekening met iets of iemand in het westen wil vereffenen.

Juist met deze psychisch zieke personen die zich blijkbaar zeer snel geradicaliseerd hebben hebben we vastgesteld dat ze weinig of niets met de islam te maken hebben, maar wel met macht, geweld, heerschappij.  En dan de hamvraag (sic): was Mohammed D een psychisch zieke dompelaar, die de I.S. ideologie slechts ‘gebruikt’ heeft om zich nuttig te maken?

Politiek en veiligheidsdiensten moeten zich op een nieuw dadertype instellen.  En – niet te vergeten – het ‘verward’ type kan even goed een Duitser als een Syrische ‘vluchteling’ zijn.

De veiligheidsdiensten mogen hun wapens inleveren.  Iedere politie-agent krijgt nu een handleiding van Dr. Freud en een dwangvest.  En een bloem op zijn schouder.  Flower power.

Bedenking.  Mijn ouders zijn nu niet meer in leven.  Had hen kunnen vragen hoe zij zich tijdens de repressie en jaren erna gevoeld hebben.  Kregen ze psychologische hulp om hun trauma’s te verwerken?  Wilden ze de procureur, de krijgsauditeur, de cipiers, de witten in mootjes hakken?  Hoe werden ze gereïntegreerd in de maatschappij?  Begrip?  Benefiet?  Werklozensteun? Ziekenkas? Jobaanbieding?… Amnestie?

FVE

 

3 gedachten over “Verward. Verwarder. Ongelovig. (Zelf)moordenaars.

  1. Die experten moeten de bevindingen van hun onderzoek eens uitleggen tegen de nabestaanden , die hun mannen , vrouwen , kinderen verloren hebben . Die zullen zeker troost vinden en dankbaar zijn voor dat verhelderend onderzoek . Nog een kaars branden , beetje bidden , nog wat bloemen plaatsen voor hun foto en alles is OK . Eindelijk een verklaring voor al dat toegebracht leed . Het is gewoon wachten op de volgende aanslag , die worden gelukkig niet gepleegd door fanatieke moslim terroristen , volgens de valse profeten , maar door psychische hulpbehoevende patienten

  2. Een schreeuw om hulp
    Misschien is er onder de Golfbreker-lezers wel een dokter psychiater .
    Dokter ik heb een serieus probleem !
    Ik word dat extreem Islam circus zo beu als koude pap . Geen dag gaat er voorbij of er gebeurt in onze westerse beschaafde samenleving , hier en daar een moord of aanslag , gepleegd door onze midden Oost-broeders , die wij met liefde en de nodige aandacht in hun levensonderhoud voorzien Maar ik zijn ze beginnen haten en het liefst van al zou ik “O” zo graag hun baard in brand steken en een sjot onder hun kl…geven . Ben ik nu een psychische patient of gewoon racist

  3. De analyse is : iedere moslim of islam-lover met psychische problemen dient onmiddellijk opgesloten te worden, zonder mogelijkheid tot vrijlating. Eventueel kunnen zij overgedragen worden aan hun vaderland.

Reacties zijn gesloten.