Vertwijfelde “vluchtelingen”…

U hebt zonder twijfel gehoord over de “erbarmelijke toestanden” in de vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden.  Zoals bv. in Moria op Lesbos.

Het Griekse  News One berichtte over de situatie ter plekke en geeft als verontschuldiging dat de bewoners van het opvangkamp met “deze politieke actie” hun ontevredenheid wilden tot uitdrukking brengen. Politieke actie?  Ze gooiden het aangeboden eten gewoon op straat…  Waarschijnlijk zijn ze in hun thuisland een dagelijkse vier-gangen menu gewoon.

De Grieken zijn hierover zeer verontwaardigd, want velen van hen ondervinden de grootste moeilijkheden om de touwtjes aan elkaar te knopen en voedzame, gezonde maaltijden op tafel te zetten.  Dat eten gewoon weggegooid wordt stuit vele Grieken voor de borst.

Voice of Europe heeft met de burgemeester, Spyros Galinos, een gesprek gehad; hij stelt dat de Lesbos-inwoners hun vertrouwen in de overheid verloren hebben.  De beloftes van de regering en van de EU werden niet gehouden.

In mei waarschuwde Galinos al voor het gevaar van de vluchtelingenopvang.  Vrouwen en kinderen wagen zich amper nog buiten hun woning.  Op straat spelen is er niet meer bij.  Te gevaarlijk.

Het is niet uitsluitend een Grieks fenomeen.  Spanje – dat in zijn Gutmenschendom bereid was bijna-verdronken-oef-geredde-drenkelingen van de Aquarius op te vangen nadat Italië zijn havens sloot, mocht hetzelfde scenario ondervinden.  De door het Rode Kruis geschonken kleding werd weggegooid – ze betaalden restaurantrekeningen met 100 euro-biljetten!

The Voice of Europe en talrijke  plaatselijke kranten berichtten hierover, tot grote verbazing van de Spanjaarden.  Sindsdien circuleren er op de sociale media talrijke meldingen en foto’s van weggeworpen kleding, handdoeken en dekens die het RK hen overhandigd had.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, boom en buiten  Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, boom en buiten

De kleding werd in een afvalcontainer van het studentenheem van Cheste gevonden, waar talrijke “vluchtelingen” ondergebracht werden tot hun asielaanvraag verwerkt is.  Enkele hulppakketten zijn zelfs nog helemaal intact.  Daar bovenop komt dan dat zij tijdens hun eerste avond op Spaanse bodem met 100 euro biljetten hun restaurantrekening, compleet met een (whisky) pousse-café,  in Cheste betaalden.  En de “jongeren”, die in een studentenheem in Alicante opvang kregen, organiseerden prompt een feestje… ondanks hun zware trauma’s en “shock” nadat ze een tijdje op zee moesten wachten tot een land hen wou binnenlaten.

De “fake news” jagers, lees de poco media, gingen tegen zoveel onbegrip in het verweer… het zouden niet de “vluchtelingen” zijn die de hulppakketten bij het afval gooiden, maar wel de RK-medewerkers, die omwille van “hygiënische redenen” de nog ongeopende pakketten en de kleding bij de vuilnis gooiden opdat ze op een milieuveilige manier zouden vernietigd worden…

En als ge dat niet gelooft, maken ze u wel iets anders wijs!