Verraadt je stem of je besmet bent?

Euh… voor alle duidelijkheid, de vraag is geen flauwe grap. In de universiteitskliniek van Augsburg werkt men aan een app die een coronabesmetting aan de stem van de eventuele, resp. vermoedelijke zieke moet herkennen.

Initieel werden daarvoor cijfers en feiten uit Wuhan onderzocht; inmiddels worden ook Augsburger bronnen geraadpleegd. Hoe? Aan de hand van audiomateriaal met een van vele klinkers voorziene tekst, ingesproken in een gsm. Het stembeeld van personen met of zonder corona wordt dan vergeleken. Volgens het onderzoeksteam zou de app momenteel voor 80% accuraat werken.

In hoever de stemmen van coronapatiënten verschillen van deze met een griepje of verkoudheid, werd niet bekend gemaakt. Kwestie van niet voortijdig in de stemkaarten te laten kijken. Het is de bedoeling dat de onderzoekers – de experten – de app als “coronatest voor jan-en-alleman” op de markt brengen. (…)

Nu nog een app om liegende van eerlijke politici te kunnen onderscheiden… En dit is nu wel een (overbodig) grapje…

1 gedachte op “Verraadt je stem of je besmet bent?

  1. Een app om liegende politici van eerlijke te onderscheiden is mijn inziens geen overbodige luxe maar iets dat dringend moet op punt gesteld worden.

Reacties zijn gesloten.