Vergendering

Afbeeldingsresultaat voor gender insanity“De ‘vergendering’ van de mens ontneemt ons stilaan op tamelijk verborgen wijze de eigen natuur en voert ons op den duur tot de volledige vervreemding van de mens als man en vrouw.

Vernauwende en ergerlijke hyper-correctheid van opgelegd denken dwingt ons steeds meer in het gevang van polderdenken op straffe van geestelijke steniging.

Het lijkt niet langer toegestaan normaal gedrag van abnormaal gedrag te onderscheiden. Al het denken immers behoort relatief te zijn en ieder bepaalt zijn eigen waarheid.

Waar het ideaal van de verbinding tussen man en vrouw in huwelijk en gezin tanend is, daar volgt verwildering die de menselijke orde verstoort.
Want wie wind van vergendering zaait, zal storm van chaos oogsten.”

Antoine Bodar

Jürgen Ceder in ‘t Pallieterke: Men wil geen toleratie, men wil applaus.

“Voor mij is “Bo” altijd Bo Derek geweest. Ik was 16 jaar toen zij in de film “10” een onuitwisbare indruk maakte op alle jongemannen van mijn generatie. Dat had meer met haar verschijning dan met haar acteertalent te maken. En met de Bolero van Ravel, uiteraard. Sinds vorige week is “Bo” iemand helemaal anders.

Als postbode Boudewijn postbode Bo zou worden, zou dat weinig ophef veroorzaken. Maar Boudewijn van Spilbeeck is een publieke figuur. De samenleving kan moeilijk doen alsof ze niets gemerkt heeft wanneer een mannelijke nieuwsreporter plots nylonkousen, oogschaduw en een opvallende blonde pruik draagt, terwijl hij commentaar staat te geven bij een bedrijfsbrand of een politieke crisis in de Wetstraat.” (…)

4 gedachten over “Vergendering

Reacties zijn gesloten.