Verboden woordenlijst werd aangevuld…

Manet, Edouard - Le Déjeuner sur l'Herbe (The Picnic) (1).jpg

Manet, Edouard – Le Déjeuner sur l’Herbe (The Picnic)

Allochtonen werden Streepjes-Europeanen.  Illegalen werden mensen zonder papieren.  Steek- en vechtpartijen werden incidentjes.   Oproer werd een relletje.  Invasie werd verrijking. Zwarte Piet wordt een kameleon.  Zigeuners werden woonwagenbewoners.  En autochtonen werden de dupe.

De lijst met verboden woorden werd uitgebreid met picnic.  Wat kan er nu mis zijn met een maaltijd op een tafellaken of deken ergens in de vrije natuur, denkt u dan.  U leest hier waarom:

hahahahahahahahahahaha534.png

Met andere woorden tijdens een picnic werd een neger aan het spit geroosterd.  Onverdoofd of verdoofd is niet helemaal duidelijk. En dat is verboden volgens de rechten van de anti-racistische idiotenbrigade.

Laatst liet ik het woord ‘wijf‘ vallen en werd daar, nota bene door een man, op aangesproken. Dat woord moesten we met z’n allen maar niet meer gebruiken, vond meneer.

Pardon? Niet alle vrouwen zijn wijven, zelfs niet alle wijven zijn vrouwen: ik zie weleens mannen voorbijkomen die ontzettende zeikwijven zijn. Precies zo kunnen sommige vrouwen kerels zijn. Woorden als ‘wijf’ en ‘kerel’ kruiden de nogal smakeloze, want algemene begrippen ‘vrouw’ en ‘man’ en zijn dus onmisbaar voor wie de mogelijkheden van de taal ten volle wil benutten.
Daar kan ik geen woordpolitie bij gebruiken.

Woensdag protesteerde de voormalige fractievoorzitter van GroenLinks in Amsterdam-Zuidoost, Iwan Leeuwin, tegen de naam van een nieuwe onlinesupermarkt, Picnic Online. Het woord ‘picnic’ (sic) zou volgens Leeuwin teruggaan tot het Oud-Amerikaensche volksvermaeck ‘pick a nigger’: een vorm van ‘georganiseerde martelingen en moorden in Amerika op onschuldige Afro-Amerikanen’. Aldus Leeuwin op zijn facebookpagina.  Lees verder bij Trouw.

FT

13 gedachten over “Verboden woordenlijst werd aangevuld…

 1. Ook het woord BBQ gaat verboden worden, het zou immers komen van: Blacks Burn Quicker.

   • Had de geachte Redactie dan géén sombrero in de hoedenmaat van Frans niet meer in voorraad (?)… dàt komt ervan door het veelvuldig uitdelen aan Rene. 🙂

 2. Het zijn mierenneukers die dat gaan uitpluizen en iets gaan zoeken waar niemand aanstoot aan genomen heeft. Dat woord kennen ze wel als men hun kroost zal tellen.

 3. Ik begrijp het niet goed , ik ben ook geen kunstfanaticus …maar wat doet dat wijf daar in hare blote met twee venten . Ik werd vroeger soms uitgenodigd voor een picnick , kieken aan spit , ja , maar een neger met of zonder appeltje in de mond , heb ik nooit geweten . Trouwens die Iwan Leeuwin ziet er alles behalve smakelijk uit , een echte onvervalste Nederlander te oordelen aan zijn links groene kleur .Dan zit ik nog met de vraag , waarom dat wijf in hare blote zit

  • Awel Rene,’twee eigentijds geklede mannen die een kleinigheid uitkiezen'(interpretatie)
   Pique-uitkiezen,nique-kleinigheid.

  • Beste Rene, die dame zit reeds klaar om een passend dessert te serveren op een picnic: een sappige pruim.
   (Fikken zit al te likkebaarden voor zijn pc-scherm bij het denken eraan ) 😉

  • Over de oorsprong van het woord picnic…
   P.A.F. van Veen en N. van der Sijs (1997), Van Dale Etymologisch woordenboek
   picknick [maaltijd in de open lucht] {1893} < engels picknick, oudere spelling voor picnic < frans pique-nique, dat eerst eind 17e eeuw is ontstaan, van piquer in de betekenis ‘voedsel zoeken’ + nique < hoogduits nichts, nix(?). We hebben het ook direct uit het fr. geleend in de vorm piekeniek {1824}.

 4. Terloops: Iwan Leeuwin werd reeds vroeger uit de partij GroenLinks gezet omdat hij zelfs daar al te bont maakte.

 5. I.Leeuwin kletst uit z’n nek.
  Hij is inmiddels tot de orde geroepen.
  Zijn twijfelachtige soort zeikt al over racisme als een bromvlieg
  onder de toegestane vlieghoogte van 1500 voet komt.

Reacties zijn gesloten.