Verboden woorden

dhimmie soepjurkKerstfeest werd Lichtfeest.  Paasmenu wordt Lentemenu.

Laten wij dat allemaal zomaar gebeuren?

School past menunaam aan wegens te christelijk
Het basisschooltje de Gouden Kraal in het Nederlandse Huizen zorgt voor ophef. De reden? De naamswijziging van hun jaarlijkse paasontbijt.Het paasontbijt zal voortaan als ‘lente-ontbijt’ op de kalender staan, zodat leerlingen die van huis niet christelijk zijn opgevoed ook mee te laten doen. Volgens een anonieme schrijver die zijn verhaal heeft gedaan bij GeenStijl is de echte reden het niet beledigen van moslimouders.
‘Op deze basisschool treft u iedere middag de lokale IS-strijders uit Huizen op het schoolplein aan, inclusief enkelbandje, om hun IS-welpjes van school te halen.’, aldus de schrijver. De school zelf is niet bereikbaar voor commentaar. Vrijdag staat dit evenement op de kalender, dan begint de paasvakantie…of moeten we binnenkort zeggen lentevakantie? (GBL)

Geleend bij Clint.

Nvdr:  Wat nu met paaszaterdag, paasmaandag, ‘op z’n paasbest’, paasklok, paasbloem, paaspsalm, paaslam…?

 

8 gedachten over “Verboden woorden

 1. Wat zal de Kerk weer blij zijn. Hun onbaatzuchtig gestook om de islam te promoten begint eindelijk vruchten af te werpen.

 2. Mijn aanval op we laten het gebeuren :
  vandaag Goede Vrijdag, morgen stille zaterdag omdat de klokken naar Rome vertrokken, zondag Pasen dies dominica.
  Nadat Christus, zoals de zon, in zijn lijden en passie is ondergegaan, komt hij weer op. In de niet materialistische wereld begrepen de mensen het en zegden ‘Pasen als de zonne danst’. Ze gingen op die dag kijken naar de zonsopgang. Kijken of de zon bij het opgaan drie sprongen maakt en kriekt en kraakt van blijdschap. Ze verstonden de diepte van dit verdichtsel. Wie weet nog dat dit krieken en kraken van de zon onbewust verder leeft in het aloude Vlaamse gezegde ‘bij het krieken van de dag’? Wie maakt nog de verbinding met Pasen?
  Pasen komt als de natuur uit haar schijnbare dood verrijst, als het ijs gesmolten is, het sap in de botten komt, als de vogels nest zoeken en de kippen kakelen en met de terug gekeerde klokken voor de kinderen gezongen wordt :
  Kinderkens staat op
  en zoek een ei
  ‘t is bij de Mei
  ‘t is Pasen.
  Christus verrijzenis was in die Vlaamse ziel met dit alles verbonden. Die ziel begreep dat zoals een vogel twee maal geboren wordt, eerst in het ei om dan uit te breken uit de schaal, ook Christus uitbrak uit het stenen omhulsel van het graf.

 3. De lente klokken zijn geweest . De kinderkes mogen de lente-eieren gaan zoeken …. Het is toch even wennen , maar we doen ons best !

 4. En nu stelt zich een principiële vraag: mogen die aanhangkindjes van het vredig geloof wel “paaseitjes” zoeken en rapen van hun grote idool Allah??? Zijn zij door het meedoen aan deze westerse katholieke geplogenheden niet afvallig? Of is het toegestaan om dat wat naieve “Gutmenschen” het feestje organiseren en …..betalen?

  • Kijk het zit zo: indien de giften of cadeautjes gegeven en betaald worden door de kafirs is het toegelaten aan de islamkindertjes deel te nemen aan de halalfeesten, zoals Sint Niklaas, Kerstmis, Drie Koningen, Pasen, verjaardagen enz..
   Indien echter de moslimouders de giften zelf moeten betalen*, worden er slechts twee Halalfeesten gevierd, namelijk het Offerfeest waarbij de kinderen opvoedkundig mogen/moeten toekijken hoe dieren – meestal schapen – levend de keel worden overgesneden en het Suikerfeest waarbij de ouders en de mannelijke kinderen zich volproppen met suikergoed en de vrouwelijke kinderen mogen opdienen en afwassen.
   *Al dan niet met sponsering van de respectievelijke stad of een dhimmie organisatie.

  • Ik kom tot de vaststelling dat door het verplicht, gratis onderwijs het aantal gevaarlijke idioten alleen maar toeneemt.

Reacties zijn gesloten.