Verboden wapendracht?

pig-farmer-racesIn Texas kocht een groep moslims een stuk grond om er een moskee op te bouwen.  Tot zover geen probleem.  Tot ze zich realiseerden dat ze een varkensboer als buur hadden en een week na de aankoop hem benaderden met de wens dat hij zou verhuizen of zijn varkens van de hand doen.

Van deze boer geen eieren, dacht de Texaan, en organiseerde prompt tijdens het vrijdaggebed varkenskoersen.  Tenslotte staan er in de Houston regio al 60 moskeeën.

Niet alleen varkens blijken de toorn van Allah en zijn Profeet op te roepen: ook de Amerikaanse vlag ervaren de ware gelovigen als een bedreiging.  Allicht Syrische vluchtelingen…

 

8 gedachten over “Verboden wapendracht?

  1. Ik heb steeds weer diezelfde vraag ! Waarom zou een varken onrein zijn , niet geschikt voor consumptie . Wie kan mij een aanvaardbaar antwoord geven. Ik eet al heel mijn leven coteletjes en ben nog gezond en wel , misschien door het eten van coteletjes .Waarom heeft die zogezegde profeet het verboden , waarom geen kiekens , vissen , schapen , krododillen , kamelen , apen , waarom juist varkens Zou er bij de Golflezers geen enkele docent of Islamkenner bij zijn die mijn prangende vraag kan beantwoorden ?

  2. Jaren geleden kreeg ik in het bedrijf waar ik werkzaam was een opleiding hygiëne en voedselveiligheid. De reden dat moslims geen varkenvlees mogen eten werd daar toen als volgt verklaard. Er is een periode geweest ( lang geleden) dat varkens een *ziekte meedroegen (de naam ken ik niet meer) als je varkensvlees had gegeten dat er kleine wormpjes in je lichaam (aderen) kwamen. Deze zochten hun weg door je aderen en als die bij je hart kwamen doorboordden die je hart. Het resultaat was dat je er aan dood ging. Dit “zou” de reden zijn dat moslims en joden geen varkensvlees mogen eten.
    * Elk varken dat nu nog geslacht wordt test men nog steeds op deze ziekte.

Reacties zijn gesloten.