Vanaf 2de middelbaar: seksrijbewijs in Nordrhein-Westfalen

Seksuele voorlichting anno 2014

Vanaf de leeftijd van 10 jaar moeten kinderen in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen van alle seksmarkten thuis zijn: standjes, massages, droogoefenen, condoomgebruik, holebiwetenschappen…:  het hoort allemaal in het pakket van seks-in-het-lager-onderwijs.
Vanaf 12 jaar wordt er verondersteld de specialiteiten op dit gebied onder de knie te hebben, t.t.z. te weten wat de mogelijkheden zijn bij oraal- en anaalverkeer, gang bang en spermaslikken.  Wie slaagt in het theoretisch en praktisch examen krijgt een seksrijbewijs.

De politiek wil het zo.  In de FAZ kon men aan de hand van een uitgebreid artikel het leerplan inkijken.  Volg bruggetje naar ‘Unter dem Deckmantel der Vielfalt’.

Unterrichtskit Empfängnisverhütung - Fotoillustration Sexualaufklärung

Koffertje anti-conceptiemateriaal

We zijn benieuwd naar de reacties van de ouders der talrijke verrijkende kinderschaar.  Wat niet wil zeggen dat onze redactie vragen over dit thema kan en zal beantwoorden.

FT

3 gedachten over “Vanaf 2de middelbaar: seksrijbewijs in Nordrhein-Westfalen

  1. Dat ook is een een gevolg van de democratie, ze maken onze jeugd kapot , spelen op straat bestaat helaas niet meer

  2. Seksuele voorlichting , dat is allemaal goed en wel , maar hoe zit dat nu met de kinnekes , komen die nu uit een bloemkool of worden die gebracht door den ooievaar ?

  3. Rene,
    Uit spruitjes, zie bijvoorbeeld “mijn jongste spruit is het kakkernestje(lievelingetje)”

Reacties zijn gesloten.