Van sprookje tot nachtmerrie

“Schieten wij er als Europa wat mee op?  Het woord ‘vrijhandel’ klinkt altijd zo positief. Net zoals de wereldvrede kun je er maar moeilijk op tegen zijn.”

Als er dan toch moet worden gestaakt: waartegen u op straat zou moeten komen en wat u vandaag voorpaginagroot in uw krant zou moeten lezen (maar in geen enkele krant zult terugvinden omdat redacties een hekel hebben aan het lezen van – kritische – rapporten):
• Het nalatenschap van gewezen eurocommissaris Karel De Gucht: desintegratie, werkloosheid en instabiliteit.
Capaldo-rapport: «EU handelsverdrag met de VS kost Europa 580.000 arbeidsplaatsen: grootste banenverlies in Finland, Nederland en België.»

Een recent Amerikaans onafhankelijk rapport laat zien dat het handelsverdrag (TTIP) dat in de maak is tussen Europa en de VS, 583.000 banen in Europa kost. Het onderzoek heeft –onterecht– nauwelijks aandacht gekregen. Wakker worden, mensen.

Een maand geleden werd er in meer dan 100 Europese steden actie gevoerd tegen TTIP, het Transatlantic Trade and Investment Partnership. Dit is een vrijhandelsverdrag dat in de maak is tussen onder andere de Europese Unie en de Verenigde Staten. TTIP draait niet om het afbreken van tariefmuren, dat hebben we allang gedaan. Het doel is nu vooral wetten en veiligheidsvoorschriften gelijk te trekken.

Dit zijn de belangrijkste bevindingen uit het rapport:

    Als TTIP doorgaat gaan er in Europa 583.000 banen verloren tot 2025. Daarvan valt het grootste deel (223.000 banen) weg in de noordelijke landen Finland, Nederland en België. (Er zijn helaas geen aparte cijfers voor Nederland.)

    Het verdrag kost ons 0,5 procent economische groei

    Lonen van Nederlandse werknemers dalen afgerond met zo’n 5.000 euro per werknemer.

    Vooral de noordelijke lidstaten, zoals Duitsland en Frankrijk maar ook Nederland gaan de gevolgen van TTIP het hardst raken. Onze export (die vaak naar andere EU lidstaten gaat) wordt vervangen worden door Amerikaanse producten en diensten. Die zijn goedkoper omdat de lonen in de VS lager liggen dan hier.

Lees verder…

Wie meer wil weten: er circuleren tientallen video’s op YT.  Tik TTIP indien u geïnteresseerd bent.

Met dank aan De Vierde Onmacht en RTL.

5 gedachten over “Van sprookje tot nachtmerrie

 1. Toch enkele voorstellen die terug een evenwicht in de Europese economie kunnen herstellen en een oplossing van de werkloosheid . Laat Rudy De Leeuw een vakbond oprichten in de USA . Binnen de kortste keren ligt daar alles plat voor meer loon , meer veiligheid , lagere pensioendrempel en brugpensioen op je 40-stigste , de ene staking naast de andere met en zonder geweld . Europa kan dan lekker produceren en uitvoeren .Die toekomstige 583.000 werklozen maak daar politie-agenten van en we kunnen weer veilig over de straat lopen. Sluit die mislukte ex Euro-commissaris Karel De Klucht in een streng bewaakte gevangenis zonder dat hij aanspraak kan maken op strafvermindering wegens “een drang waar hij niet kon aan weerstaan” (zijn zakken vullen met geld .

  • … euh… hebben wij een gevangenis die groot genoeg is om alle zakkenvullers op te sluiten?

 2. Het TTIP is één der onderdelen van de New World Order .
  Bijlage een bruggetje met citaten uit onverdachte bron over deze NWO.
  http://www.youtube.com/watch?v=vXU13pQPlDY&app=desktop
  (=deze citaten zijn “brandend” actueel!!!).
  Het TTIP wordt met de USA onderhandeld door de EUSSR commissie , zonder dat de nationale regeringen hier nog iets te zeggen hebben.
  Er heerst bij deze “onderhandelingen” tevens een grote geheimhouding.
  De enige die bij het TTIP in de EUSSR gaan winnen zijn volgens het hiernavolgende bruggetje , ik citeer :
  “Die einzigen, die in der EU profitieren, sind die Kapitalvermögen.(=lees de beurzen). Das TTIP erweist sich demnach als gefährlicher Turbo für die Umverteilung von Arm zu Reich”
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/11/14/unabhaengige-studie-ttip-vernichtet-in-europa-583-000-arbeitsplaetze/
  Achter dit TTIP gaat dan eens te meer een verborgen agenda schuil!!!
  Dit wordt ten andere duidelijk geïllustreerd door de leugens waarmee dit TTIP gepaard gaat. In het voormelde artikel op de webstek van DWN wordt daar duidelijk op ingegaan!!!.
  PS: Er zullen geen gevangenissen te kort zin, alleen “lantaarnpalen” om ze aan op te hangen!!!

  • Lovenaar, ik waardeer al je inspanningen. Maar geef ons een gewaardeerd boek om open te slaan en geen bruggetjes.

   • Anna, er bestaat geen neutrale studie in boekvorm. Er bestaat slechts de in opdracht van de EU gegeven studie, die allesbehalve neutraal is, maar wel de wensdromen van de EU in kaart brengt. Of de Capaldo-analyse in boekvorm bij ons te krijgen is, willen we betwijfelen. En ja, via deze blog kunnen we slechts bruggetjes aanbieden zoals dit van de Deutsche Wirtschafts Nachrichten, een ernstige bron: “>”>http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/11/14/unabhaengige-studie-ttip-vernichtet-in-europa-583-000-arbeitsplaetze/

Reacties zijn gesloten.