“Van kwaad opzet is geen sprake…”

N-VA toont in memo hoe leden over Donald Trump best kop in het zand kunnen  steken - Het beleg van antwerpen

Vanmorgen in “De Ochtend” kwam de audit aan bod van de Stedelijke Inspectie van de Stad Antwerpen, die Krulkonijns ‘Let’s Go Urban’ onder de loep nam.

U vindt meer duiding bij: Audit stad Antwerpen na heisa rond El Kaouakibi: 350.000 euro voor Let’s Go Urban verduisterd en ATV.

Hoewel uitdrukkelijk gemeld werd dat er “van kwaad opzet geen sprake is…” …. “gaat men ervan uit dat er nog soortgelijke documenten vervalst werden”… Alsof het om een slecht leesbaar hoestsirooprecept gaat.

In De Ochtend werd de nadruk gelegd op de verantwoordelijkheid van de Antwerpse ambtenaar, die het intussen beruchte project, had moeten controleren. Om vervolgens vervolledigd te worden door het nèt niet uitgesproken vermoeden van de betrokkenheid van de bevoegde schepene(n).

Laat dat dan toch wel toevallig twee charmante geïncludeerde dames zijn met exotische wortels. De ene was N-VA’s wit konijn, resp. multicul excuustruus, Nabilla Ait Daoud, en de politieparel – hoop voor de toekomst der sossen, Jinnih Beels. Nabilla mocht van de Grote Leider in 2012 zoete broodjes smeren als schepene van o.a. Jeugd. Haar vriendschap over partijgrenzen heen met het Krulkonijn is geen geheim (… partijgrenzen… hoeveel liberalen hebben hun blauwe kas gekeerd naar de geel-zwarte beloftevolle carrièremogelijkheden??? Kan men dan nog spreken van een Vlaams-nationale partij???) . In 2018 nam Jinnih Beels de Jeugd-fakkel van haar over. Deze laatste voelt zich qua verantwoordelijkheid niet aangesproken, maar de subsidiekraan moet blijven lopen:

“Het is de bedoeling dat wij jeugdhuizen, jeugdverenigingen, zodanig subsidiëren dat zij er zijn voor jullie.”

We hebben het al eerder geschreven: het vermoeden van “ons-kent-ons”, “eigen volk eerst” en de verlokkingsvalkuilen indachtig op de weg van de stroper-die-boswachter werd, leidden ons naar de webstek van Nabillaatje, de sandwichbarmadame van het Zuid, die zo zomaar, uit het niets, haar Vlaamsnationale drang niet meer kon weerstaan en door BDW aan zijn inclusief-gastvrije brede borst gedrukt werd. Een pakkend citaat geplukt van haar webstek:

“‘De grote verbinding’ uit het bestuursakkoord trek ik ook door binnen mijn bevoegdheden.”

Mocht u meer willen weten over Nabillaatje, dan kan u onderstaand vraaggesprek met partijgenoot – en mede-Vlaams-nationalist – Michael Freilich bekijken:

“Ja, ik denk dat het belangrijk is om gewoon jezelf te blijven, gewoon je ding te blijven doen, je zegje te doen. En dan komt dat vanzelf…” Zoals mensen tegenkomen “die blij zijn iemand van de N-VA te zien en vragen te kunnen stellen…”… “En dat zijn echt wel fijne momenten…”

Fijne momenten. Zoals dromen van een “Nabilla-museum”, gooit Freilich een visje in de lucht. Onze redactie vraagt zich af of de Grote Leider haar, als verantwoordelijke voor Jeugd in de periode dat het gros der subsidies toegekend werd, zal durven aanspreken op het gebrek aan controle van gemeenschapsgelden, van belastingen die de brave burger opgehoest heeft om profiteurs, bedriegers, schriftvervalsers te financieren.

Onze redactie vraagt zich niet af of ze “politieke verantwoordelijkheid” zal nemen… Waarschijnlijk even veel als haar vriendin, die doodleuk haar parlementaire wedde blijft innen.

1 gedachte op ““Van kwaad opzet is geen sprake…”

  1. Het is bijna cynisch te moeten zeggen vijgen na Pasen maar de super vijgen BDW J Jambon en de vele leden van de SPA(sorry Vooruit) en de Open VLD waren er al voor Pasen. Kan men nog laffer zijn dan wat de lieden hebben uitgespookt met alleen maar goedkeurend knikken en wel wetende dat het niet koosjer was. Honderdduizenden euro’s zijn zo maar te grabbel gegooid door de politici die de macht in handen hadden en vooral voor de N-VA is het een pure schande.
    Dat BDW nog burgemeester is van Antwerpen is een aanfluiting van goed bestuur. Alles laat dit omhoog gevallen individu passeren om het Vlaams Belang te judassen, te beschimpen en hun met alle zonden der wereld te belasten; Hoe heeft men in Godsnaam BDW na zijn TV optreden voor de slimste mens hebben laten betijen, op dit moment eigenlijk een Lamme Goedzak qua gewicht. Voor mij is BDW de doodgraver van een Zelfstandig Vlaanderen. Hem rest niets anders dan de vergeetput want onbetrouwbaar en cynisch.

Reacties zijn gesloten.