Václav Klaus: “AfD, de stem van het gezond verstand.”

De voormalige Tsjechische president Václav Klaus was op 22  augustus ll. gastspreker bij de AfD van Mecklenburg-Vorpommern in Schwerin.  Hij ondersteunde de AfD-eis de ongecontroleerde massa-invasie te stoppen. 

“Ik ondersteun de AfD, omdat ze de stem van het gezond verstand is.”

“Europa heeft een diepgaande ‘Wende’ nodig.  We hebben een opstand van de massa nodig.”

“De reacties van de EU-elites (op Brexit) zijn vol boosheid. Hun kaartenhuisje werd verstoord.”

En tot slot: “Ik wens jullie succes, want jullie succes zal een succes voor ons allen zijn.  Het is de eerste verkiezing na de Brexit.  Zullen jullie een volgende steen kunnen leggen?”

 

U kan de ondertiteling en geaut. vertaling via de icoontjes onderaan de film inschakelen, of de tekst lezen via  ‘Meer… en ‘transcript’.

 

3 gedachten over “Václav Klaus: “AfD, de stem van het gezond verstand.”

  1. Een persoonlijke vriend van Gerolf Annemans. Het bewijs dat Gerolf in goed gezelschap is en vice versa.

  2. Wat me opviel in de toespraak is dat hij zei dat de media, politici niet alleen leugens brengen maar vol van ‘Bosheit’ zijn. Dat hij AfD opriep naar elke kleine stad, elk dorp te gaan om hun boodschap over te brengen (persoonlijke opmerkingen met een mosselsouper en barbecue halen we het niet) Dat de mensen in Duitsland onder dwang leven zoals ze dat vroeger gekend hebben. Hij verwees daarbij niet naar het nationaal-socialisme, zoals we gewoon zijn om te horen, maar naar het communisme. Dat Europa ook zonder terrorisme ten dode opgeschreven is als er geen ‘Wende’, geen kentering komt. Dat hij aanvankelijk tegen de splitsing van Tjekoslovakije was, maar vermits het volk het wou, hij dit als president rustig en in overleg heeft gerealiseerd. En die splitsing heeft tot zeer positieve gevolgen geleid.
    Met meer van zulke mannen met open gelaat, die beseffen dat de ‘Wende’ zich niet via de parlementen zal voltrekken, dit rustig en helder kunnen verwoorden zonder geleerde uitdrukkingen komen we een stuk verder.

    Voor het overige ben ik het met Ropie eens dat dit een verdomd goede toespraak was, van een echte Europeaan met een hart voor Europa en zijn mensen.

Reacties zijn gesloten.