Utopie en realiteit (2)

ze komen ons verrijken

ze komen ons verrijken

Gisteren avond toevallig tijdens het sappen gekeken naar Birth Day een documentair reeks waarin Lieve Blancquaert uitzoekt wat het betekent om op een bepaalde plek geboren te worden. De inzet was waarschijnlijk ons een geweten te schoppen, de multicul te verheerlijken, ik denk dat juist het tegenovergestelde  bereikt is.

Brussel163 nationaliteiten leven er samen zei Lieve glunderend. Je zag Lieve het Sint-Pietersziekenhuis bezoeken midden in de volkse Marollenwijk. Acht op de tien kinderen die er geboren worden, zijn van vreemde origine en tien procent heeft zelfs geen rechten of papieren.
Linda, de bezielster van de vzw Aquarelle, opereert vanuit het ziekenhuis en bekommert zich om die “kwetsbare” groep van moeders en baby’s. Ze neemt Lieve mee tijdens haar dagtaak. Als de zorgbehoevende dames niet op de afspraak verschijnen gaat ze hen zelf opzoeken, hen dan uitleggen dat het belangrijk is op controle te komen.
Samen rijden ze dan van het ene Brusselse pand naar het andere, op zoek naar de pas bevallen moeders die de noodzakelijke eerste zorgen nodig hebben voor hun baby’s.
De ocharmes en de ochgottekestoch waren niet te tellen. De tongen van de twee dames werden in alle mogelijke knopen gelegd om de taal van de behoeftigen te spreken. Ze stoppen in het voormalige Gesù-klooster, ook wel het grootste kraakpand van Europa genoemd. Meer dan honderdzestig mensen, waarvan zeventig kinderen, wonen er illegaal samen. Je had moeten zien in welke omstandigheden ze leven, niemand deed de moeite om het sanitair te reinigen, de meesten hadden waarschijnlijk nooit een wc gezien.
Op een zeker moment vroeg ons Lieveke aan Linda of er nooit conflicten waren waarop Linda antwoordde; natuurlijk, wat zou je willen, er leven hier mensen van overal ter wereld, mensen uit het Oostblok, mensen uit Afrika, uit Azië die hebben alle hun eigen gebruiken dat stoort altijd wel iemand anders. Daarom gaan ze elkaar zoveel mogelijk uit de weg zei ze, hallo Lindake, MULTICULTUREEL weet je wel, oekandana.
Wel, als dat Gesù-klooster niet HET voorbeeld is, het bewijs is van een utopische, eerder onmogelijke multiculturele samenleving, dan is het eerder crimineel om dat te negeren.
Ons dit opdringen is dan enkel een politieke zet om ons als volk te decimeren, we zijn niet meer volgzaam genoeg.
Wat ook wel duidelijk was in het programma is de onverantwoordelijke kweekdrift van de nieuwkomers, waarschijnlijk nog aangemoedigd door de ocharmekes en de ochgottekestoch van de maatschappelijke werksters. Condooms kwamen op geen enkel moment ter sprake.

Spijtig dat ze dat pand moesten “ontruimen”, het kon als verplichte leerschool dienen voor alle linkse stomkoppen die van onze steden en dorpen grote  Gesù-kloosters gemaakt hebben.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20140106_00915385

 

4 gedachten over “Utopie en realiteit (2)

 1. Gisteren bij Reynders Laat.
  Twee welbespraakte mutaties en inwoners van Brussel kwamen hun nood klagen over de toenemende multiculturele criminaliteit.
  Natuurlijk is Europa met het migratie beleid gefaald op alle vlakken, das niks nieuws onder de zon.
  Waar deze wel gechoqueerd over waren was het feit over de alsmaar extreme vorm van gewelddadigheden.
  Voor amuse iemand een kogel door het lijf jagen, het verkeer ophouden met de gepaarde gewelddadigheden, beroofd worden,,, kotrom de dagelijkse kroeskos kost.
  Verzachtende omstandigheden waren dan weer dat deze crimmi import geen perspectieven hebben.
  Beelden werden getoond van een dermate vuile stad.
  Tja definitie’ onveiligheid’.
  Nu stel ik me de vraag hoe verre heeft men deze toestanden zelf getolereerd, ( ik ben tolero) en mag men dan ook de’ clubleden’ de makers van het ‘cordon’ hierover eens aanspreken, de politieke correcte meute die verantwoordelijk zijn voor dergelijke toestanden.
  Wanneer men beelden laat zien van een hoop tafelschuimers dan leven ze steeds in erbarmelijke omstandigheden,… exclusief de ‘ hifi’ toestellen., en gsm.

 2. Volledig akkoord met dit artikel.
  Hoe men nog sympathie kan opbrengen en de “multikul” blijven verheerlijken blijft voor mij een vraagteken. Er dan nog speciaal dik opleggen van welke voordelen ze hier allemaal kunnen genieten illegaal. De gedachte dat in mijn hoofd bleef terugkomen was ‘waarom neemt ze er in Gods naam niet enkele op in haar huis. Maar blijkbaar kwam die gedachte jammer genoeg niet in haar hoofd! (Blancquaert) – De week ervoor in India heeft ze ook nogal geblunderd, maar kreeg ze ferm wederwoord van die Indische dokter. Wat een arrogantie ze daar ten toon spreidde.
  Doch, precies niemand opgemerkt, niemand een reactie gegeven. ‘t Zal maar voor de brt zijn! Plaatselijke schaamte voelde ik.

 3. Och ja, “en laat ons nog maar wat centjes verdienen met mijn gepubliceerd boek over al die wereldse ellende” – Wat een mooie, verrijkende reportages toch, en toch zo schoon… die multikul nietwaar!

 4. Lampedusa , de meest geliefde touristische bestemming van zonnekloppers en toekomstige levensgenieters , op onze kosten ! Iedereen wil er zijn , niet te evenaren met wat neckerman allemaal in zijn vacentiebrochures aanprijst. Wat ik niet goed begrijp . De meesten komen uit landen waar de revolutie een success werd. ! Dictators werden verdreven , uitbarstingen van vreugde om het bereikte resultaat ……een beetje later , gingen ze lopen ! Ik kan begrip tonen voor mensen die met recht en rede hun land ontvluchten zoals bv Christenen die vervolgd worden . De rest zijn flauwe kulletjes die teren op onze Christelijke beschavingsnormen , of het zijn gangsters , die hebben andere motieven . Niet wij maar HUN regeringen zijn verantwoordelijk voor het welzijn van HUN volk . Ik ben van mening , dat voor bepaalde landen een dictatuur , liefst een rechtvaardige , bijna noodzakelijk is . Teveel politieke partijtjes ,dat geeft veel discussie , ambras en er gebeurd niets ( bv bij ons … de verkeersproblemen ,een brug of tunnel in Antwerpen) Europa heeft een politiek en een beschaving van alles mag en moet kunnen , ieder zijn zegje . Wat is er mooier dan de “naastenliefde” gepredikt door de grootste hypocrieten en bijgetreden door “den brave onozele mensch” . Multicultureel is de doodsteek van onze beschaving. Het wordt de hoogste tijd dat “rechts” een beetje meer tucht onder de mensen brengt voor een veilige toekomst en slecht een cultuur , die van het gastland ! In geen geval de ene wil dit de andere wilt dat . Alhoewel , al die verschillende groepen , culturen , godsdienstpilaarbijters , rassen ,polittieke strekkingen en noem maar op willen feitelijk maar een ding en dat is “een” Veel Geld ! en “twee ” Veel Macht ! (om nog meer geld)

Reacties zijn gesloten.