U en ik betalen mee de aankoop van “voetbalsterren”

EUSSRDe verheerlijking van koning Voetbal gaat vér, heel vér, té vér.  Tot in onze portemonnee, want alle EU-burgers betalen mee voor de aankoop van overbetaalde, oververheerlijkte baltrappers. 

Real Madrid koopt peperdure voetballers van ‘ons’ geld!

Europa heeft een kans gemist om stekker uit verziekte Spaanse sportwereld te trekken. Real Madrid gaat onverdroten verder met aankoop van dure spelers. Van ‘ons’ geld!

Ook voor de aankoop van Ronaldo leende Real Madrid miljoenen euro's

Ook voor de aankoop van Ronaldo leende Real Madrid miljoenen euro’s – foto EPA


Europees nieuws volg je niet via de sportpagina’s, maar dezer dagen is er alle reden om dat wel te doen.

De mogelijke megatransfer van stervoetballer Gareth Bale van Tottenham Hotspur naar Real Madrid is verbazingwekkend Europees nieuws, en dat niet alleen wegens het krankzinnige bedrag dat ‘de Koninklijke’ bereid zou zijn neer te leggen: zo’n 100 miljoen euro. Ook politiek gesproken breekt je klomp.

Wankel
Volgens sommige media zal Real de gewenste aankoop financieren door andere spelers te verkopen én door de hulp van Spaanse banken in te roepen. Namen zijn niet bekend, maar het zal wel gaan om het wankele Bankia-conglomeraat dat Real al vele tientallen miljoenen leende voor de koop van sterspelers Cristiano ­Ronaldo en Kaká.

Staatsbank Bankia gebruikte beide spelers in 2011 als onderpand voor een lening bij de Europese Centrale Bank. Bankia was ook een van de Spaanse banken die vorig jaar voor miljarden steun kregen uit het Europese noodfonds ESM. Bankia kwam 25 miljard tekort en leende 18 miljard uit het noodfonds.

Opgeblazen
Cynische voetballiefhebbers maken er grappen over: als Real Madrid en Bankia in de problemen komen, zijn al die sterspelers straks van ons, de andere eurolanden! Zet ze hier maar in de spits! Maar de situatie is bijna te schandelijk voor grappen.

Geen opgeblazener sportwereld dan de Spaanse, die aan elkaar hangt van miljardenleningen en verkapte staatssteun. Misschien dat er voor de Spaanse bankensteun goede economische redenen waren.

Maar o, wat heeft Europa een kans gemist om de stekker uit die verziekte Spaanse sportwereld te trekken.

door Gertjan van Schoonhoven 31 jul 2013
http://www.elsevier.nl/Europese-Unie/blogs/2013/7/Europa-heeft-een-kans-gemist-om-stekker-uit-verziekte-Spaanse-sportwereld-te-trekken-1323202W/

Met dank aan Wim voor de tip.

2 gedachten over “U en ik betalen mee de aankoop van “voetbalsterren”

 1. Zijn het niet de supporters die dat geld wekelijks ophoesten? Te vergelijken met de 50.000 die elk 85 euro betaalden om opa Springsteen te zien in Werchter?

 2. Je mag ook jonger dan 60 zijn om dat te lezen.

  Hallo
  Ik ben 65 plusser !
  Ik heb hard gewerkt sinds mijn 14de. ik deed 40 – en soms tot 60 u per week en dat ongeveer 45 jaar lang.
  Ik verdiende redelijk geld, maar had mijn baan of mijn salaris niet geërfd en ik werkte om dààr te komen waar ik vandaag ben.
  Als je de economie bekijkt, lijkt het nu geen goed moment te zijn,gepensioneerde te worden. Maar ik heb geen keuze,ik ben gepensioneerde.
  Ik ben het beu, om te horen, dat ik “mijn rijkdom moet verdelen” onder mensen die mijn vorm van werk-ethiek niet kennen.
  Ik ben het beu om te horen, dat de regering het geld dat ik verdiend heb, van mij wil afpakken – desnoods met geweld ??- en het aan mensen te geven, die te lui zijn zelf geld te verdienen, of die zogezegd vluchteling zijn, Ik ben het beu te horen dat ik mijn zuur verdiende centjes moet afstaan aan de 5 of meer kindjes van Ronaldo, Ivanojev, Rachied en Mohamed die bij hun moeder in het thuisland leven en die hier 900€ werkloze steun of O.C.M.W. opstrijken.
  Ik ben het beu , dat men mij vertelt, dat ik mijn levensstandaard moet verlagen om zodoende de verwarming van de planeet tegen te gaan terwijl de US het vertikt om de Kioto-overeenkomst te tekenen en China meer CO² uitstoot per inwoner , dan heel mijn straat.
  Ik ben het beu, verteld te krijgen, dat drugverslaafden zieken zijn en dat ik hen moet helpen, hen ondersteunen en ze medisch laten behandelen, en dat ik zou moeten betalen voor de schade, die zij bij zichzelf aanrichten.
  Te velen onder ons, die geen verantwoording voor hun leven en acties nemen, ik ben dat werkelijk beu.
  Maar ik ben heel erg blij, dat ik 65 plusser ben …. want ….. nu hoef ik mij niet meer verantwoordelijk te voelen,voor wat anderen van deze wereld maken.
  Ik heb echter wel te doen met de volgende generaties.
  Deze kreet zal waarschijnlijk niet alom gepubliceerd worden, behalve als wij het zelf doen.
  Dit is dus uw kans, om het verschil te maken.

  Ik ben 65plusser en deed voluit mijn deel,nu ben ik moe.

  Als u dit niet doorstuurt, dan hebt u het niet begrepen.

Reacties zijn gesloten.