U bespaart toch ook?

Lonen overheidsmanagers vier maal zo hoog als in Nederland

“Non.” Het antwoord van de CEO van Bpost, Johnny Thijs of hij voor een jaarwedde van 290.000 euro zijn werk verder zou zetten, was droog en choquerend tegelijk. Momenteel verdient Thijs jaarlijks 1,1 miljoen euro, wat neerkomt op het drieënzestigvoudige van het gemiddelde loon van zijn werknemers en het viervoudige van dat van premier Di Rupo.

Hoewel minister van overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) de knuppel in het hoenderhok gooide door te pleiten voor een loonplafonnering voor overheidsmanagers, heeft het er alle schijn van dat het eerder voor de galerij was bestemd dan ernstig dient te worden genomen. Zo lanceerde ook zijn voorganger Paul Magnette (PS) destijds het voorstel om over te gaan tot maximumlonen voor overheidsmanagers. Achteraf bleken het echter electorale woorden in de wind.

Wanneer we even over de noordelijke grens kijken, zien we dat België zijn surrealistische reputatie alle eer aandoet. Het maximumloon ligt in België dan ook viermaal zo hoog dan in Nederland, en dit terwijl de staatsschuld per inwoner in Nederland ongeveer de helft lager ligt.

9300 euro per werkdag
Overigens valt wel een kanttekening te maken bij de – gerechtvaardigde – eis van de socialistische excellentie. Zo rijft de socialistische spoorbaas Jannie Haek, voormalig kabinetschef van Johan Vande Lanotte en door zijn baas bij de NMBS geposteerd, jaarlijks 512.000 euro binnen.

De door de PS benoemde Belgacom-CEO Didier Bellens doet nog ‘beter’ met een jaarlijkse wedde van 2,1 miljoen euro. Leuk weetje: dat is zo’n 9300 euro per werkdag.

Luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden: zo kennen we de socialisten weer.

www.vlaamsbelang.org

1 gedachte op “U bespaart toch ook?

  1. Ik heb den indruk dat den Johnny (voor de vrienden) van Bpost , ons allemaal (of de onozelaars) aan het uitlachen is . Hij word inderdaad niet slecht betaald , komt daarbij dat hij nog eens uitspaart op zijn coiffeur. Den Didier van de PS of Parti Secret , voor de meelopers beter bekend als de Parti Socialist trekt maar een scheve smoel en heeft al zijn haren nog , dus vermoedelijk minder zorgen omdat hij voor de juiste partij gekozen heeft.

Reacties zijn gesloten.