Turkse democratie

"They will beg us to kill them" - Nihat Zeybekci, Turkey Minister of the Economy (paraphrased quotation)Turkse minister over verdachten couppoging: ‘Ze zullen smeken om gedood te worden’
De Turkse minister van Economische Zaken Nihat Zeybekci is vastbesloten de verdachten van de mislukte staatsgreep van 15-16 juli het leven zuur te maken.

”We zullen hen wegstoppen in gaten”, zei Zeybekci zondagavond in toespraken tijdens protesten tegen de couppoging in de steden Denizli en Uşak.

Volgens de minister zullen degenen achter de couppoging ”nooit meer een menselijke stem horen” en ”smeken om gedood te worden”.

”Ze zullen Allah’s zon nooit meer zien schijnen zolang ze ademhalen”, aldus Zeybekci.

Toen betogers ”we willen de doodstraf” riepen, reageerde Zeybekci met de woorden ”deze verraders zullen gestraft worden zoals het volk dat wil”.

Wie durft nog beweren dat Turkije een rechtstaat is?

Met dank geleend bij Zaman.nl

1 gedachte op “Turkse democratie

  1. Dat zijn nagels met koppen . Ze zullen smeken om gedood te worden zei de een of andere verheven turkse minister uit het riool van Erdogan Dat is pas democratie en een blijk dat zij de mensenrechten ernstig nemen . Reden genoeg om onmiddellijk hun toenadering tot de EU opnieuw ernstig in overweging te nemen

Reacties zijn gesloten.