Turkije: een volgende stap naar het kalifaat

De Turkse horeca maakt zich zorgen omtrent de nieuwe wet, die reclame voor alcoholische dranken verbiedt.

Op plakkaten, spandoeken, affiches, reclame, advertenties, uithangborden aan winkels, restaurants,  – in  heel het straatbeeld – moet elk logo, elke verwijzing naar alcohol tegen september verdwijnen.

Heel wat uithangborden worden gesponsord door een bepaald merk in ruil voor de opname van hun logo of merknaam.  Nu zijn heel wat kleine handelszaken, winkels en restaurants verplicht zelf voor de kosten van een nieuw uithangbord op te komen.  Zo’n 200.000 winkel- en restaurantuitbaters zouden naar schatting het slachtoffer zijn van de Erdogandictatuur.  En het gaat  niet uitsluitend over de eenmalige kostprijs van een nieuw uithangbord; bij het sponsoren was dikwijls de elektriciteitsrekening voor de verlichting van het reclamebord of het uitstalraam  inbegrepen.  Dat komt dus nu ook voor rekening van de kleine horecaman.

De Turkse regering keurde in mei een wet goed waarbij reclame voor alcohol verboden wordt en waarbij het verboden is alcohol te verkopen van 22.00 uur tot 06.00 uur.  Tevens moeten volgens deze wet alle flessen met alcoholhoudende dranken van een etiket voorzien zijn waarbij op de gevaren van alcoholgebruik gewezen wordt.  Alcohol verkopende firma’s zullen binnen 10 maanden geen reclame meer mogen maken in Turkije voor hun merk en logo.

Officieel heet het dat de Erdogan-regering het alcoholmisbruik wil aanpakken.  Wij weten wel beter.  Het is een volgende stap naar een totalitaire islamstaat.

Floriaan Terbeke
http://www.hurriyetdailynews.com/removal-of-alcohol-logos-from-shop-signboards-to-hit-vendors-pockets.aspx?pageID=238&nID=52476&NewsCatID=345

1 gedachte op “Turkije: een volgende stap naar het kalifaat

  1. Inplaats te genieten van een oude dag ,zonder zorgen me voor te bereiden op de confrontatie met Sinte Pieter , heb ik leren haten op alles wat met islam te maken heeft . Hoe is het mogelijk dat in deze tijd van ruimtevluchten en dergelijke technische hoogstandjes , dank zij het vrije westerse denken , nog soorten mens kunnen bestaan die alles geloven wat in hun oren geblazen word.
    Hoe is het mogelijk dat een , in dit geval Turkse president zijn volk nog wat dichter in de geburen brengt van die vervloekte islam. Stillekensaan wordt alcohol totaal verboden omwille van het gevaar . Ge kunt er inderdaad zat van worden. De Turkse sluikpers zou brochures moeten verspreiden over de gevaren van de islam , ge wordt van de islam inderdaad niet zat , maar onozel , achterlijk , onverdraagzaam , gewelddadig en ambetant .Bewijzen genoeg zojuist gehoord dat in Egypte 2 kerken in brand werden gestoken omdat hunnen morser niet terug op de troon mag gaan zitten. Wat hebben die kerken er nu mee te maken. Weg ermee , weg met hunne sharia , weg met hunne islam , allah en zijn profiteur , heu profeet .

Reacties zijn gesloten.