EU: “De toetredingsonderhandelingen worden versneld!”

Censuur, corruptie, beïnvloeding gerecht, manipulering politie, pers en legerleiding in hechtenis, islamisering, dictatuur… Erdogan… Turkije… kandidaat lidstaat EU.

De Turkse regering onder de leiding van premier Erdogan toont dag na dag meer totalitaire trekjes.  Sinds vrijdag is het Amerikaanse videoplatform ‘Vimeo’ voor gebruikers in Turkije niet meer bereikbaar.  De dag daarvoor had een Turkse rechtbank de sluiting van Vimeo voor heel het Turkse grondgebied bevolen.

Daarmee grijpt de censuurwaan van de regering Erdogan steeds dieper in de vrijheidsrechten van de bevolking.
Hoe zoiets met de geplande EU-toetreding en de bewierookte democratisering in overeenstemming is, wordt er niet medegedeeld.

De jongste ingreep op de vrijheid van meningsuiting staat volgens het nieuwsbureau Cihan in direct verband met het wetsontwerp dat nu ter stemming bij het Turkse parlement beland is.  Hiermee wordt wet 5651 gewijzigd, waardoor de Turkse staat toegestaan wordt censuur, controle en spionage van het internet uit te oefenen.

Geen enkel land heeft in het jaar 2013 meer censuurverzoeken bij Google ingediend dan Turkije.  Niet minder dan 1673 keer vroeg de Turkse overheid om een verwijdering van links.  Turkije staat helemaal op kop, na de VSA met 545 keer en Brazilië met 321 keer.  Ca. 2/3 van de censuurverzoeken werden gemotiveerd door een zgn. inbreuk tegen de wet 5651.
Bovendien moeten in de toekomst gedurende 2 jaar alle surfbewegingen op het internet van gebruikers opgeslagen en voor de regering toegankelijk gemaakt worden.  Opdat een mogelijke oppositie doelgericht uitgeschakeld kan worden.

EUSSREn toch verklaarde minister Reynders (MR) dat de EU ervoor kiest de toetredingsonderhandelingen met Turkije te versnellen!
Lees hier meer

Deutsch-Türkische Nachrichten e.a. media

8 gedachten over “EU: “De toetredingsonderhandelingen worden versneld!”

 1. Ik vrees en velen met mij dat de toetreding van Turkije binnen afzienbare tijd een feit zal worden . De tweede stap zal zijn , de naamsverandering ” De verenigde staten van Turkije ” Rechtse partijen en anti-Islam organisatie’s worden van de kaart geveegd . Wij worden tweederangsburgers .Werk aan de winkel voor huurmoordenaars om lastige elementen uit de weg te ruimen . We zijn vertrokken , de jaren ’30 komen eraan , niet 1930 maar 2030 . Lang leve de Europese politiek , Barosso Van Rompuy zullen de geschiedenis ingaan als……….laat uw fantasie de vrije loop ! Inplaats van Golfbrekers ….Vrije Meningsbrekers . Mijn sympathie en medeleven aan al diegene met een gevoel van rechtvaardighied , gezond verstand en respect hebben voor al de gesneuvelden die voor onze vrijheid gevochten hebben . Mijn afschuw voor al diegenen die onze cultuur en levenswijze hebben verkocht voor tien zilverlingen

  • Eén middel: er moet weer iemand !! opstaan om die bende lafaards uit te schakelen!
   Ook om oogn tand om tand: ze vrágen er om!
   We hebben een ‘nieuwe bezem’ nodig, zoals ze die +/- zestig jaar geleden maakten!!

   • Laten we in het kieshokje duidelijke taal spreken en kiezen voor een partij die heel het EU-circus wil buitenvegen.

    • Spijtig genoeg lopen er nog zoveel dwazen rond die lukraak een bolletje inkleuren zonder zelfs maar te kijken op welke lijst/naam!! Dat men die verplichting afschaft, dan zullen enkel diegenen die het goed voorhebben met Vlaanderen, een doordachte stem uitbrengen!
     EEN REFERENDUM HEBBEN WE NODIG!!

 2. Ik moet het zeggen met een lelijk word het is naar de kl…n met Europa

  • Roger,
   Het is eerder, de eurofielen hebben er hun kl$ten aan geveegd. voor ons is het naar de kl…ten.

 3. Waaróm eigenlijk die europese unie?! Om een eenheid te vormen qua veiligheid en medewerking tussen alle staten / landen in Europa? Was toch niet nodig? Een pact sluiten was ruim voldoende!!
  Wat brengt die unie ons op? Niks helemaal niks, enkel meer armoede: WIJ boeten in voor de landen die er hun voeten aan geveegd hebben!!

  • Beste Jolien,
   Het klinkt misschien als mosterd na de maaltijd, maar ik heb altijd gezegd dat heel de Europese brol voor de werkende meerderheid een ramp zou worden. Net zoals met de val van de Berlijnse muur heb ik gezegd dat, dat het begin was van een hoop ellende die op ons af zou komen. Men heeft mij toen (2 x dus) verweten dat ik een zwartkijker was. Het was waarschijnlijk een “profetisch verwijt”, want velen zien ondertussen zwarte sneeuw.

Reacties zijn gesloten.