Turkije: boek een last minute… letterlijk!

MarnixlogoTragisch: ruim 7800 gewonden, 59 in kritieke toestand

De TTB, de Unie van Turkse dokters, heeft een rapport uitgebracht over het aantal gewonden die zijn gevallen tijdens het heftige politiegeweld in Turkije. Het was hiervoor nog onduidelijk om hoeveel gewonden het precies ging. Dat het om duizenden moest gaan, kon iedereen wel begrijpen. De lijst is lang, tragisch en triest. Elf mensen zijn gewond geraakt aan hun ogen en er zijn mensen bij die hun ogen zijn kwijtgeraakt.
De lijst met gewonden is voor het laatst ge-update op 17 juni om 18.00 uur. Waarschijnlijk zijn er in de afgelopen dagen meerdere gewonden bijgekomen. Veel mensen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Mensen hebben o.a botbreuken en hersenletsel opgelopen. Ook zijn er veel brandwonden bij, veroorzaakt door het traangas.
Niet alleen demonstranten zijn gewond geraakt. Ook nietsvermoedende voorbijgangers, ouderen, toeristen, journalisten en kinderen hebben verwondingen opgelopen. Vier betogers zijn overleden.

Zie hier de heftige lijst van de gewonden en overledenen uit 13 Turkse steden en plaatsen:

Istanbul: 4,477 injured. 21 gravely wounded. 1 dead. 4 still in critical condition. 6 lost eyesight. 6 suffered head trauma.
Ankara: 1,350 injured. 21 gravely wounded. 7 head traumas. 1 dead. 4 lost eyesight.
Izmir: 800 injured with 2 in critical condition.
Antakya: 161 injured with 3 in critical condition. 1 dead.
Adana: 162 injured with 6 in serious condition. 1 dead. 5 head traumas.
Eskişehir: 300 injured with 3 in serious condition. 2 still ICU.
Muğla: 50 injured with 1 serious condition.
Mersin: 17 injured with 1 in serious condition.
Bursa: 1 head trauma, 2 injured.
Balıkesir: 155 injured.
Kocaeli: 10 injured.
Antalya: 150 injured including 1 in serious condition.
Rize: 8 injured. (AS/BM)

Marnix

http://turkije.blog.nl/nieuws/2013/06/19/tragisch-ruim-7800-gewonden-59-in-kritieke-toestand#more-4252

1 gedachte op “Turkije: boek een last minute… letterlijk!

  1. Het is moeilijk , zoniet onbegrijpelijk dat er nog een soort van Turken bestaat , die hunne Erdolan een toffe gast vinden, die er zelfs nog voor stemmen ! In de Belgische politiek zijn er ook voorbeelden van mysterieuse ziekelijke hersenkronkels bij bepaalde landgenoten. Ik kan best begrijpen dat bv zeepsmoel Anciaux bv kan rekenen op de stem van zijn vrouw , kindjes , papa en mama , nonkels en tantes , maar de rest ?? die voorkeurstemmen geeft aan die “hevige socialist”

Reacties zijn gesloten.