Treurmars in Bonn

Mit einem Trauermarsch, bei dem sie sich immer wieder rhythmisch gegen die Brust schlagen, gedenken Schiiten Imam Ali. 				Foto: Roland KohlsHalfnaakte mannen in een stoet.  U denkt aan de polonaise, aan Hawaï, aan Mallorca, aan een zuiders strand.  Nietes.  Dit is de Wenzelgasse in Bonn.

Sjiïeten uit heel Europa kwamen er bijeen om na het einde van de ramadan uitdrukking te geven aan hun verering voor de imam Ali, die ze als de rechtmatige opvolger van de alom geliefde profeet Mohammed beschouwen.  Daarbij herdenken ze ook het offer van Ali’s zoon, Abbas, symbool en keurmerk van hoogste loyaliteit, de hand, want men hakte immers zijn beide handen af.

Na een dikke twee uren durende heilige praat door een voorbidder droegen enkele processiegangers een nagemaakte kist aan, waarrond de menigte zich schaarde.   Dan sloegen ze zich zingend op de borst, steeds harder, harder, hardst.  De godsdienst van de vrede moet pijn doen.  Geselingen met voorwerpen was door de politie verboden.
Een verontwaardigde voorbijganger, zelf moslim, maar van het andere kamp – Soenniet -: “Wij,  Soennieten, doen zoiets niet.”

Bonn gaf toelating voor het multicultureel evenement: “beter in de openbaarheid dan in de ondergrond”.

Dit zijn beelden uit 2012. Deze van 2015 hebben we niet kunnen vinden op het internet.

General Anzeiger

6 gedachten over “Treurmars in Bonn

 1. Wij hebben toch ook een heilig bloedprocessie, waar een sukkel met kruis rondzeult onder het oog van duizenden toeschouwers, (meer vrouwen en kinderen) bij die soennieten moeten de vrouwen binnenblijven, moesten ze meelopen in ontbloot bovenlijf er zouden ook duizenden toeschouwers zijn. (dan zonder vrouwen en kinderen)

  • Ook niet de “boetprocessie van Veurne” niet vergeten… dààrin lopen de “boetelingen” in een bruine pij + puntmuts, en de meesten onder hen, ook nog barrevoets –> (met hun blote pekkels op de kasseien) 🙂
   Op de Philippijnen zijn er gasten die zich laten kruisigen, en de fanatieksten onder hen, laten zich zelfs aan het kruis NAGELEN en zich een doornenkroon laten op het hoofd planten.
   Toch hebben Jullie op school nog geleerd dat er in de steden “flagellanten” rondliepen —> zichzelf tot bloedens-toe geselden , reeds vergeten ?

 2. Vogens mij betreft het een Sjiietische Gay Pride , nu nog half naakt , volgende keer …… met een pluim in hun gat en ze krijgen wereldwijde aandacht

 3. Bij de soennieten blazen ze sjiitische moskeeën op, laten ze bomauto’s ontploffen, snijden ze hoofden af en bombarderen ze burgers met US-made clusterbommen.

 4. Daar kan je toch niks slims uitkrijgen , stiepel zot slechter dan slecht kan niet, kortom DEBIEL

Reacties zijn gesloten.