Tragisch nieuws

Vandela3kompleet2 GodfatherTragisch nieuws.  Het koninkrijk zal vanaf volgend jaar geen beroep meer kunnen doen op de deskundige ervaring en veelvuldige talenten van de Keizer.  Ons gaan ze niet wijsmaken dat de Keizer uit vrije wil opstapt.  Heeft hij misschien gezondheidsproblemen?  Ziet hij lucratieve kansen in hernieuwbare hersenspinsels?  Heeft Flup hem duidelijk gemaakt dat er in het land b geen plaats kan zijn voor twee monarchen?  Albert heeft die boodschap begrepen.  Het enigste wat Vandela rest is zijn Elba aan de zee.

vandela2 vrijspraak corruptieHet land is in rouw.  Hij zal steeds in onze collectieve herinnering blijven als de man die blazen in zilver kon veranderen – of was het omgekeerd?  Die luchtkastelen wist te verkopen als windmolens.  Die een hogesnelheidstrein voor privé gebruik liet rijden.  Een onuitputtelijke bron van inspiratie voor duidingsprogramma’s van de nullenzender en van onze Studio Rony.

Enkele reacties van diepbedroefde burgers: klik op nationale wanhoop  en volg eventuele bruggetjes in lichtblauw voor meer deelnemingsbetuigingen.

Onze redactie sprokkelde een aantal beeldfragmenten bijeen ter herinnering aan ‘s mans verdiensten en frustraties:
Kop op, Keizerke, dit liedje heeft ons Lolita speciaal voor jou gekozen:

FVE

4 gedachten over “Tragisch nieuws

 1. Het apenland is tenslotte Roemenië niet, als men ziet wat het volk deed met hun keizer Nicolae. Hier heeft het volk nog niet genoeg honger gehad en wie maalt er nu om een schandaaltje meer of min.
  Volgens kunsten goochelaar Eyskens is het hier toch geen normaal land.

 2. Een ding is duidelijk ! Als ge die twitterkes leest , is , was , of is nog steeds Vandelanotte een echte onvervalste socialist , die zijn partijkaart , zijn ideologie , zijn vaardigheden en zijn totstandgebrachte projecten alle eer aandeed . Met veel respect kniel ik voor deze uitzonderlijke rode figuur ( zakkenvuller) , kus zijn gat , heu zijn ring en prevel met licht trillende stem Don Vandeleone , in de hoop een graantje mee te pikken , zoals de meeste van zijn partijgenoten .

 3. Niet te vroeg lachen , de Capo blijft burgemeester van Oostende, en zal vanachter de schermen verder blijven “manipuleren en foefelen”. Hij weet immers veel, te veel voor sommigen, zodat ze schatplichtig blijven aan hem.
  De “kameraden” zullen vermoedelijk beslist hebben, dat de Capo zich beter wat laat vergeten. Met dossiers als o.a. het Zilverfonds en Electrawinds kan men moeilijk “oppositie” voeren, zolang dat de “architect” hiervan in het parlement zit.
  Het is bovendien mogelijk dat er hier of daar nog enkele lijken uit de kast gaan vallen.
  Het is dan beter dan men tegen dan, uit de belangstelling verdwenen is, zodat de achterblijvende “kameraden” en “broeders” de handen kunnen wassen in onschuld.
  Moest het probleem echter toch niet “beheersbaar” zijn, kan men nog altijd “verdrinken!!”.

Reacties zijn gesloten.